v rubriki dogodki:
.. / / / 02.05.2013 11:33

Dogajanje na Majskih igrah

3 tedni divjih koncertov, kulturnega programa in športnih iger. Vse prireditve na Majskih igrah so brezplačne, plača se le prijavnino za določene športne panoge in vsako leto privabijo približno 40.000 obiskovalcev.

1. teden: od 6. maja do 9. maja 2013

 • Ponedeljek 6. maj: otvoritev Majskih iger bo ob 17. uri, na igrišču študentskega naselja v Rožni dolini. Slavnostni trak bo prerezal rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Radovan Stanislav Pejovnik. Obiskovalci boste lahko brezplačno preverili kuharske sposobnosti študentov, saj bo potekal Bogračfest. Predstavili se bodo tudi slovenski vinarji, pri katerih boste lahko poskusili različna vina. Tudi športniki bodo prišli na svoj račun in sicer se bodo pomerili v lokostrelstvu, odbojki na mivki in med dvema ognjema. Zabava se bo pričela ob 18. uri, nastopili pa bodo Fireflies, Legalo kriminalo, Sausages, Bajaga in Happy Ol’ McWeasel.
 • Torek 7. maj: Gost večera na kulturnem otočku bo pesnik in pisatelj Feri Lainšček, ki bo povedal nekaj besed o kulturi. Uživali boste tudi v zvokih Big banda Dom in slišali nekaj besed o Študentskem svetu stanovalcev. Udeležili pa se boste lahko naslednih športnih disciplin: nogometa na mivki, kronometka po stopnicah, pokra in kmečkih iger.
 • Sreda 8. maj: Športniki bodo lahko igrali tenis in se udeležili študentskega maratona.
 • Četrtek 9. maj: Na kulturnem otočku bo tokrat mešana tematika. Tudi na športnike niso pozabili, tokrat bodo na vrsti tekmovanja v: nogomet za ženske, človek ne jezi se, boks in bowling.

2. teden: od 13. maja do 16. maja 2013

 • Ponedeljek 13. maj: Kulturni otoček bo namenjen predvsem plesu in glasbi, športni del pa odbojki na mivki, nogometu na odboj in pikadu.
 • Torek 14. maj: Športniki se bodo lahko preizkusili v teku trojk in šahu. Na jasi Rožnika bodo že čez dan potekale zabevne igre med domovi, igre brez meja. Za vse tiste, ki se iger ne boste udeležili, bo ob 17.30 uri organiziran pohod na Rožnik. Ob 18 uri pa se prične nepozabna zabava. Nastopili bodo: Climax, Jaguar Februar, First Cool, Sell Our, Fešta Bend, Orlek in Prljavo Kazalište.
 • Sreda 15. maj: Tudi danes, bo kulturni otoček obarvan s plesom in glasbo, športni del dogajanja pa z odbojko na mivki, tarokom in ročnim nogometom. Potekal bo tudi lingo in old bike race.
 • Četrtek 16. maj: Tudi danes bomo športni. Na sporedu je košarka, namizni tenis, odbojka in briškula. Koncertni del pa se bo odvijal v Mestnem logu. Letos bodo za zabavo poskrbeli: Classified, Nč od Nč, Magnificant, Hladno pivo in Pero Lovšin in Španski borci.

3. teden: od 20. maja do 22. maja

 • Ponedeljek 20. maj: Na kulturnem otočku bo med drugim kuharska delavnica in kino pod zvezdami. Športni del pa bo tokrat obarvan z nogometom, badmintonom in plezanjem.
 • Torek 21. maj: Na letošnjem zadnjem kulturnem otočku se boste lahko udeležili delavnice prve pomoči, dan pa se bo nadaljeval z obilico smeha, saj bodo nastopili improvizatorji in stand-up komiki. Poleg kulture pa bo torek seveda še športno obarvan, tokrat z nogometom, streetballom in biljardom.
 • Sreda 22. maj: Še zadnja športna tekmovanja, tokrat v rokometu, streetballu in kartingu. Zaključek Majskih iger bo potekal na Kardeljevi ploščadi, od 18 ure naprej pa nas bodo zabavali: Gogs, Slainte ol′ friend, Sell Out, Magnifico in Zaklonišče prepeva.

Izvedba zunanjih športov je seveda odvisna od vremena, tako da si organizatorji pridržujejo pravico do sprememb. Ker pa je za določene športe število mest omejeno, se je potrebno prijaviti vsaj en dan pred dogodkom.

Pester bo letošnji program Majskih iger, kajne?

Alja Kink - avatar

Alja Kink / Alja Kink Photography

Glavna urednica ŽVPL, ki je od 24.10.2011 na ŽVPL-u skupaj objavil 53 člankov.

30. Majske igre - thumbnail

30. Majske igre