v rubriki dogodki:
.. / / / 15.05.2002

Đole ponovno v Ljubljani

V Ljubljano se ponovno vrača Đole - v Ljubljani bo na koncertu v Križankah 17. Maja predstavil svoj novi album s pomenljivim naslovom Dnevnik starog momka. Svoj prvi jugoslovanski megahit U razdeljak te ljubim je kot član skupine Žetva posnel nekje 6 mesecev pred mojim rojstvom - jeseni 1977.

Zaradi , khm, "umetniških nesoglasij" je zapustil Žetvo in ustanovil novo skupino Rani Mraz (globlji pomen: žetev najbolj zajebe ravno zgodnji mraz...). Leta 1978 je proizvedel legendarni hit Računajte na nas -mimogrede, takrat je pri Ranom Mrazu še igral frontmen Riblje Čorbe Bora Đorđević.

Sistematično in z meteorsko brzino se je uveljavljal na jugo rock sceni, in še danes ostaja rahlo izven konkurence. Med njegovimi mnogimi hitiči izstopajo npr. Priča o Vasi Ladačkom, Lepa protina kči, Život je more, Boža zvani pub, Pjesma o jednom petlu, Ratnik paorskog srca, Bezdan in Ne lomite mi bagrenje - morda pa lahko k tem dodamo še briljantni novejši komad Krivi smo mi z albuma Jedan od onih života. V zadnjih letih šole ni lenaril - izdal je albume Na posletku, Devedesete in že omenjenega Dnevnik starog momka.

Bom kar zaključil - tisti, ki ste si odprli tale napovednik itak veste, kaj vse je šole skomponiral. Pridite torej v Križanke 17. maja ob 20.30, da vidimo, kaj lahko novega ponudi stara legenda in da skupaj pojebemo devedesete!

Matjaž Ličer - avatar

Matjaž Ličer

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 140 člankov.

Balasevic - thumbnail

Balasevic