v rubriki dogodki:
.. / / / 22.10.2009 14:10

Publicist na odru Channel Zero

Publicist je projekt Sebastiana Thomsona, odličnega bobnarja že skorajda kultne washingtonske zasedbe Trans Am, ki prisega na staro dobro čvrsto igro basa, bobnov ter elektro zamaknjenosti, v petek, 23. oktobra pa bo na ogled v ljubljanskem klubu Channel Zero.

Nazadnje je skupina z očitnim eklekticizmom in mnogimi žanrskimi vplivi domačo publiko v klubu Channel Zero navdušila pred dvema letoma, ko je predstavljala svoj zadnji album »Sex Change«. Del njene nabritosti in turbo pogona, ki smo ga bili deležni na koncertu, pa vsekakor velja pripisati tudi njenemu eksplozivnemu bobnarju, ki se je medtem, ko so se ostali člani Trans Am razselili po svetu, nastanil v Londonu, kjer enako uspešno nadaljuje s poslanstvom, v katerem je bil njegov matični bend najboljši.

Publicist je Sebastianov solo bobnarski in elektronski projekt, ki se predvsem fokusira na lepoto in poliritmičnost bobnarskih udarcev, ki se v kombinaciji z elektronsko glasbo ter sintetiziranimi vokali spajajo nadvse plesni funk in kozmični disco / electro. V svoji glasbi združuje vse reference, zaradi katerih so bili Trans Am pravzaprav žanr zase - disco, funk, punk, elektronika, retro sintesajzerji, vokoder vokali in energični ritmi. Na prvi izdali projekta »Momma / Stone Age 12” sodeluje tudi Ian Ian F Svenonius, nekdanji pevec skupin Nation of Ulysses in The Make Up, ki s Sebastianom igra tudi v skupini Weird War.

Za Channel Zero

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Koncertni plakat - thumbnail

Koncertni plakat