v rubriki dogodki:
.. / / / 11.04.2005

Dubioza Kolektiva na turneji po Sloveniji

Bošnjaško skupino smo imeli prvič priložnost spoznati na odru v ljubljanskem Orto klubu januarja. Imeli smo kaj videti in slišati. Živa zasedba Dubioza Kolektiva, energična in vredna vaše pozornosti, namreč šteje 8 članov, od tega kar 4 vokale in seveda kitaro, bas, bobne in klaviature - sintetizator zvoka.

Nastop je atraktiven, doživet in brezkompromisen, glasbeno pa se lahko soočimo s prepričljivim razodetjem reggae, dub, hard core in bošnjaškega etno zvoka. Mnogi so jih primerjali s Senser ali Asian Dub Foundation, k čemur pa velja pripisati, da je skupina iz Zenice in Sarajeva uspela najti svoj, prepoznaven pristop. Čeprav skupina deluje od leta 2003, v živem nastopu in na dveh CD izdajah zvenijo, kot da bi bili na sceni že mnogo dlje. Na prvi slovenski koncertni turneji nam bodo predstavili album "Dubioza Kolektiv" in EP "Open Wide" (oba Gramofon, 2004), na katerem sta kot gosta sodelovala dub poet Benjamin Zephaniah ter Mush Khan iz še bolj razvpite pakistansko-britanske zasedbe Fun-da-mental. Turneja v času prvomajskih praznikov in v organizaciji Rock Vibe ter Vinylmania Records bo potekala od 26.4. do 1.5.2005. Dubioza Kolektiv se bo, preden ga bomo videli julija na velikem odru Soča Reggae Riversplash festivala, na naše in vaše veselje, tokrat prvič predstavil v Novi Gorici (Mostovna-Mesto Mladih), Kopru (MK&C), Postojni (MC), Idriji (Swenak), Laškem (Šmocl fest) ter Murski Soboti (Mikk).

Na tv ekranih se bo pred turnejo predstavil single-video za pesem "Ovo je zatvor" in "Be Highirly". Oba spota lahko vidite tudi na spletni strani skupine: www.dubioza.org

KONCERTNI DATUMI TURNEJE:
26.4. Nova Gorica/ Mostovna - Mesto Mladih
27.4. Koper/ MK&C
28.4. Postojna/ MCP
29.4. Idrija/ Swenak
30.4. Laško/ Šmocl fest
01.5. Murska Sobota/ Mikk

 - thumbnail