v rubriki dogodki:
.. / / / 19.06.2003

Raj je raj ... Rock Otočec 2003

Letos je festival Rock Otočec ostal vse kar je bil, vendar se je razvil še stopnjo više v programskem, prostorskem in organizacijskem smilsu. Letos bo Rock skupin in didžejev, letos manj domačih in več tujih, imeli možnost številnih brezplačnih aktivnosti (od paint balla, kina, različnih delavnic, bazarjem s stojnicami in gurmanskimi poslasticami ter napitki itd.). Tako se festival približa nivoju evropskih festivalov, ki temeljijo na kvalitetni glasbeni in dodatni ponudbi ter standardih varnosti ILMC Safety Focus Group.

Festivalska podoba

Letos se bo festival razvil tudi prostorsko, saj se bo glasbeno dogajanje odvijalo na štirih pokritih prizoriščih: Main Stage, Kerozin Stage, Art Stage in Tourntable Areni, ogromno bo pa tudi zabavnih dodatnih dejavnosti in animacij. Letos bo pokritih površin za 50 odstotkov več, tako bo v primeru dežja streha nad glavo zagotovljena 4000 ljudem.

Program

Letos progam žanrsko ne bo ločen po dnevih. Več bo gostov iz tujine in manj domačih bandov.

MAIN STAGE

Petek, 4.7.2003, 18:00 - 03:00

PRIMAL FEAR (D)
PAUL DI`ANNO (UK)
FISHBONE (USA)

SUPERHIKS (MAC)
PROSPECT
KAWASAKI 3p (CRO)
MACZDE CARPATE (F)

Sobota, 5.7.2003, 16:00 - 03:00

APOCALYPTICA (FIN)
CHUMBAWAMBA (UK)
OZOMATLI (USA)

VLADO KRESLIN
ELVIS JACKSON
POSODI MI JURJA
KS!HT
SCIOCCHI BALOCCHI (I)
C.R.A.S.H.
FATHER (CRO)
FORTASTE

Nedelja, 6.7.2003, 16:00 - 03:00

STEREO MC`S (UK)
PARTIBREJKERS (YU)
ELEKTRIČNI ORGAZAM (YU)

NOCTIFERIA
O.S.T.
NOUNDO
PSYCHO-PATH
Š.U.N.D.
FLYER (CRO)

Na velikem odru se bo predstavilo tudi pet najboljših skupin, izbranih na predizborih izmed 182 prijav: štiri iz Slovenije, ena iz Italije in dve iz Hrvaške.

*Hellacopters na žalost letos ne bodo nastopili na Rock otočcu. Skupina trenutno ne more zagotoviti kvalitetnega nastopa v našem terminu. Namesto njih smo v program umestili dve drugi skupini Chumbawamba in Fishbone.

KEROZIN STAGE

Petek, 4.7.2003
Metal Steel, Supremacy, Kareem, Freek Bruders, Cancel, Traffic Religion, Wicked Crew

Sobota, 5.7.2003
Flu flu, SARCOM, Unlisted, Red Five Point Star, Crazed farms, Skylab, Carina, Bleed on, Sunshine, Kiks, Tha Flow

Nedelja, 6.7.2003
Dr. Zero, Mary Jane, Swamp (YU), Disco Drive (I), The Cassettes (USA)
KEROZIN STAGE bo letos namenjen alternativnim, še neuveljavljenim skupinam - tistim, ki šele prihajajo na odre z ogromnim potencialom.

ART STAGE

Petek, 4.7.2003
Gledališke predstave, Delavnice, Kino

Sobota, 5.7.2003
Delavnice, Rodbina Trgavšek, Slon in Sadež, DJ Dado, Fake Contest, Didgeridoo delavnica, Impro

Nedelja, 6.7.2003
Gledališke predstave, Delavnice, Kino

TURNATABLE ARENA
Na dodatni Turntable areni bo vsak dan od 12ih naprej predstavljena elektronska glasba, katere elementi koreninijo globoko v rock glasbi: drum`n`bass, psy-trance, electro, hihop, reggaae, breakbeat, dub, didgerido&persussion, kot nadaljevanje programskih smernic Kluba K4. Ob zasedbi domačih didžejev, gostimo tudi veliko ime svetovnega formata: Adam F - festivalski drum`n`bass dogodek leta.

Petek, 4.7.2003
Nova, JOHN DORFF (B), Zvuk, CU
(breakbeat, electropunk, psy-trance s primesmi industriala)

Sobota, 5.7.2003
Ulix, Ziggi, dado, Danaja, Lunic, Plankton, Van Alec, Markoman + MC Ezy-G, A-Sides (UK), Adam F + presenečenje, Hose, Josser
(popoldne downtempo in ambientalna glasba, zvečer se razvije v dub, reagge in se konča v znamenju drum`n`bassa)

Nedelja, 6.7.2003
didgeridoo, Nino Mureškič (percussions), Bokee (CRO), Splinter, Ironic Tronic, Borka, Torul, Plasty, BMD, Koksi, Sequan - live act (percussions, hiphop, funky breaks, breakbeat, electroclash, tech-house, pogressive house, progressive)

Nedeljsko popoldne je namenjeno nastopu v živo: slišali bomo didgeridoo s perkusijami in nadaljevali z underground poslasticami Radia Študent. Nastop v živo zvečer nadaljuje odpiljen hiphop duo Ironic Tronic, ki ga sestavljat a DJ Borka in DJ Dado (bivši pevec Srečne mladine). Sledi Torul s svojim
bendom. Pozno v nedeljo, pa bodo tisti, ki bodo vztrajali do konca slišali še bolj "neobičajne" glasbene zvoke z newcomerji Kluba K4.

Dodatne dejavnosti

Letos bo na festivalu Rock Otočec izjemen poudarek tudi po številu dodatnih dejavnosti, ki bodo obiskovalcem popestrile ves dan dogajanja. nudil obiskovalcem ves čas festivala. Za organizacijo dodatnih dejavnosti bo poskrebela tudi Študentska organizacija ŠOU v Ljubljani.

Cyber room
V času festivala bo znotraj festivalskega prostora deloval brezplačni računalniški center, kjer bo nameščenih nekaj računalnikov z dostopom do interneta.

BAZAR in delavnice Rock Otočec
Prostor ob robu koncertnega dogajanja v brezovem gozičku bo namenjen različnih aktivnostim in stojnicam, ki bodo popestrile dogajanje: stojnice s svežim sadjem, kokicami, pečenimi jabolki, kavnim kotičkom (kjer bo možno popiti več vrst kave in posedeti na klopci v senci), prodajalna z bureki in pleskavicami, koktejl bar (koliba s profesionalnimi barmani), črna kuhinja in kulinarični kotiček z eksotično hrano, trafike s cigareti. Tam bodo tudi delavnice: izdelovanje nakita, bruhanje ognja, frizerske, body in face painting, grafiti in izbor miss in mistra Rock Otočca.

Brezplačni paint ball poligon

Tattoo session treh tetovatorjev iz Slovenije

Športne dejavnosti: nogomet, odbojka, košarka, fun ball, aerobika, taeboo, jutranja gimnastika (ob 14. uri).

Časopis Rock Otročec z dnevnimi novicami bo izšel v soboto in nedeljo

Lunapark

Kot kaže bo Rock Otočec spet presegel samega sebe in vsakomur ponudil točno to, kar prejšnja leta ... raj.

Za Zavod K4/6 in Festival Novo Mesto

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Raj je raj na Rock Otoccu - thumbnail

Raj je raj na Rock Otoccu