v rubriki dogodki:
.. / / / 23.02.2009 10:18

Eagles of Death Metal spet v Ljubljani

Vrnitev v Ljubljano, kjer so pred dvema letoma slovenski publiki odmerili nepozabno dozo garažnega rock'n'rolla v živo, so napovedali prekaljeni Eagles of Death Metal, ameriška skupina, ki s svojim prepoznavnim garažnim rockom, zvezdniškimi prijatelji ter vnetljivimi živimi nastopi na glasbeni sceni uživa neizmerno spoštovanje, bo v Cvetličarni Media Park nastopila v sredo, 18. marca.

Kdo bo bobnar na turneji

Pevec, kitarist in vodja skupine Jesse Hughes je pred začetkom evropske turneje razkril, koga bodo na staro celino vzeli kot bobnarja: " Verjamem, da vas zanima, koga bomo vzeli s seboj na tokratno evropsko turnejo," je v nedavnem telefonskem intervjuju povedal Jesse Hughes.

Dodal je še: "Josh je žal spet zaposlen in ga ne bo z nami, bo pa na bobnarskem stolčku sedel zame najboljši bobnar na svetu, Joey Castillo. Gotovo ga poznate iz skupin Queens Of The Stone Age, Danzig, Mark Lanegan Band in mnogih drugih. Joey je z nami odigral ameriško turnejo in model ima čas, da gre z name v Evropo. A ni to super?"

Po turneji s švedskimi somišljeniki The Hives in številnih samostojnih nastopih v Ameriki, se skupina konec meseca februarja odpravlja v Evropo. V okviru tokratne evropske turneje bodo v sredo, 18. marca, obiskali tudi Ljubljano, kjer so pred dvema letoma, v nabito polnem Media Parku, navdušili slovensko občinstvo.
Slednje je izkusilo, da so živi nastopi Eagles of Death Metal nepozabno doživetje, ki najbolje pride do izraza v klubskem okolju.

Domiselni in nepopustljivi garažni rock'n'roll, ki se ga Jesse in kolegi na odru lotevajo z iskreno predanostjo, izkušnjami ter tehničnim znanjem, navduši tudi najzahtevnejše koncertne odjemalce. Stare in nove uspešnice enega vodilnih svetovnih garažno – rockerskih kolektivov, v živo dobijo tisto brezmejno dimenzijo in nadgradnjo, ki sta mogoči le na odru.

Sodeč po izrazito pozitivni izkušnji izpred dveh let, se v Ljubljani ponovno obeta večer za rockovske zaprisežence ter ljubitelje preznojenih klubskih koncertov.

Kdo so Eagles Of Death Metal?

Zgodba o skupini Eagles Of Death Metal je zgodba o prijateljstvu. Bend sta leta 1998 v kalifornijskem Palm Desertu ustanovila Jesse Hughes in Josh Homme, prijatelja iz otroških let. Po Joshovem uspehu, najprej s skupino Kyuss ter nato z zasedbo Queens of the Stone Age, sta nepopravljiva glasbena odvisneža in žurerja ugotovila, da ju povezuje tudi podoben glasbeni okus.

Najprej sta na posnela tri pesmi, ki so svoje mesto našle na albumu Desert Session 3,4, kmalu nato pa je nastala garažno - rockerska atrakcija Eagles of Death Metal. Ime skupine je bilo privzeto kot ironija, saj sta si fanta ob ustanovitvi skupine zastavila cilj igrati glasbo, ki povezuje prvinski rock'n'roll z osladnimi country pesmi in nepopustljivim kitarskim tempom death metala.

Jesse in Josh tudi po desetih letih obstajanja skupine, treh albumih in številnih turnejah veljata za stalna člana ter gonilni sili skupine, ki za žive nastope, oziroma za ustvarjanje v studiu aktivirata številne znane glasbenike kot so Dave Grohl (ex Nirvana, Foo Fighters), Jack Black, Brody Dale (The Distilers), Taylor Hawkins (Foo Fighters), Nick Olivieri (ex Queens of the stone age, Mondo Generator), Mark Lanegan in Joey Castillio (Queens of the stone age).

Glasbeni kolektiv Eagles of Death Metal na glasbeni sceni uživa zaupanje in spoštovanje, tako s strani publike, kot s strani številnih prijateljev in navdušencev iz sveta filma, glasbe in umetnosti. Njihova ljubezen do glasbe je nalezljiva, njihovi nastopi v živo pa so dokaz, da kvalitetnemu garažnemu rock'n' rollu še zdaleč ni odbila zadnja ura.

Vstopnice

Na vseh prodajnih mestih Eventim po Sloveniji po predprodajni ceni 17€.

Splet

Uradna stran
Eagles of Death Metal na MySpace
Poslušajte Eagles of Death Metal MP3-je na Favtape.com

Za Kurz Rock Vibe

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Eagles Of Death Metal prihajajo v Ljubljano - thumbnail

Eagles Of Death Metal prihajajo v Ljubljano