v rubriki dogodki:
.. / / / 14.06.2003

Eastern Standard Time v MKNŽ

V torek 24.6. bodo ilirskobistriški MKNŽ obiskali Eastern Standard Time, Washingtonska tradicionalna ska zasedba, ki združuje glasbenike iz lokalne ska in jazz scene. Njihove različne glasbene korenine (jazz, blues, ska, calypso, soul in r & b) privlačijo vsakogar, od naraščajoče ska množice do karibske skupnosti ter jazz navdušencev.

Njihov prvi CD, izdan pri BEATVILLE, podzaložbi RAS MEDIA naj bi bil ened od najboljših ska/jazz posnetkov v zadnjih letih z verzijami "Barbados" (Charlie Parker), "Bemsha Swing" (Theolonious Monk), "Tenor Madness" (Sonny Rollins), "Be Bop" (Dizzy Gillespies ) tako kot s ska/reggae-plesnimi originali kot "Mad Dog" feat. Guest-vocalist Collie Ranks in večna ska klasika "Housewives choice".
Eastern Standard Time ostajajo zvesti koreninam ska glasbe, igrajo glasbo, ki je močno vplivala na veliko modernih žanrov, od reggae-ja do alternative ter punka. Pri izbiri tradicionalnega zvoka v glasbo vnašajo zapletenost, ohranjajo pa intenzivno energijo ska glasbe. Eastern Standard Time izvajajo izvirno glasbo, znani pa so po tem, da naredijo edinstven prizvok jamajški ska klasiki ali pa novo začimbo jazz standardu. Njihov zvok zajema tradicionalno ska sceno, prav tako pa pritegne vsakogar, ki bi rad malo zaplesal na plesišču.
Člani Eastern Standard Time so že bili člani ska skupin kot so The Pietasters, The Skunks, The Checkered Cabs in The Downbeat Rulers.
Washington Post jih je imenoval "enega najboljših washingtonskih bendov". V segmentu ska glasbe jih je predvajala tudi MTV.
Njhov zadnji album, Time Is Tight, so izdali jeseni leta 2001 pri Grover Records, album pa je šel po enem mesecu prodaje v ponovno izdajo. Time Is Tight je njihov najboljši izdelek doslej. Vsebuje 13 pesmi, ki izražajo soul stran skupine, a vendarle kažejo, da Eastern Standard Time niso pozabli na poskočne pesmice, ki poslušalce spravijo k miganju na plesišču.
Z Eastern Standard Time bodo vaše noge zagotovo zamigale. Njihov nepozabni stil in glasbena podkovanost prinašajo užitek v ušesa vseh poslušalcev. Njihovi razburljivi live nastopi so izjemna izkušnja.