v rubriki dogodki:
.. / / / 27.10.2012 16:08

Tide v KUD-u predstavljajo no.4

Skupina Tide bo v četrtek, 15.11.2012 ob 21.uri predstavila album no.4 in nekaj uspešnic iz prvih treh izdaj. Tideom se bodo na odru pridružili glasbeni gostje Lado Bizovičar, Neisha, Zoran Čalić (BFM, Majke), Marko Soršak - Soki (Elvis Jackson) in Urška Majdič (Billysi).

Tide so po 8 letih delovanja izkušeni glasbeniki in skupina, ki je spoznala vse prednosti in zanke biti rock skupina, saj so v tem času izdali tri med seboj dokaj različne albume. Nikdar se niso želeli ponavljati, vedno so iskali nove pristope in raziskovali so v širokem bazenu rock glasbe.

no.4

S tretjo izdajo Regeneration so z Adieu in nekaj hiti z elektoniko in indie rock zvokom prestopili nekoč zanje nepredstavljive oznake. Tokrat se glasnejši in trši vračajo s četrtim in najbolj zrelim izdelkom dosedaj. Album so preprosto poimenovali no.4 (številka 4), ker je album četrti po vrsti.

Vrnili so se k svojim koreninam in tistemu kar najbolje in najraje počnejo, kitarskemu rocku z obilico temperamenta ter melodije in čustev, ki jih album ponuja v pravi meri. Zadnje leto nastopajo v kvartetu, v katerem so se, kot kaže, odlično ujeli.

Člani skupine so tako Kevin Koradin (kitara, vokal, avtor glasbe in vodja skupine), Tine Čas (kitara), Matej Batelič (bas kitara) in Blaž Sotošek (bobni). Album so posneli v studiu v Ljubljani, miksali in producirali pa, kot tudi vse predhodnje izdaje, na Nizozemskem.

Gostje koncerta v KUD-u

Tokrat se bodo Tide na odru pridružili izbrani in posebni gostje, glasbeniki in prijatelji. Vabilu Tise so se z veseljem odzvali Lado Bizovičar, Neisha, Zoran Čalić (BFM, Majke), Marko Soršak-Soki (Elvis Jackson) in Urška Majdič (Billysi). Brez dvoma bomo priče prijetnemu rockovskemu večeru. Vstopnice bodo preko sistema Eventim na voljo po ceni 10 Eur. Vrata KUD F.P. v Ljubljani se odprejo ob 20.30.

Premierna radijska predstavitev albuma in intervju s članom skupine TIDE, Kevinom Koradinom je bila na sporedu na Valu 202, oddaja Na Piedestal, v sredo, 17.oktobra ob 22.30 uri.

Rock preporod se je začel

V navalu resničnostnih šovov in ''plastične / štanc'' glasbe, Tide ponujajo pravo rock poslastico, bendovski CD, ki nas spomne na čase, ko je glasba še bila v rokah glasbenikov in ko je mogočen zvok kitar prevzemal množice. V kolikor ste ljubitelji rock skupin kot so Pearl Jam, Kings of Leon pa vse do Queens of the Stone Age ter Foo Fighters je to pravi album za vas. Rock preporod se je začel in Tide so z albumom n.4 v prvi bojni liniji. Ne zamudite!

Album so samozaložili člani benda, uradno ga je izdala CPZ Records, za distribucijo albuma pa je zadolžen Sedvex.

Prvi single z albuma je bil angažiran in revolucionaren Riot Act, na radijske postaje pa že prihaja drugi single Believe, ki je dejansko baladna rock skladba, po uspešnici Waiting For The Rain, druga v dosedanji glasbeni karieri skupine. Album je že deležen pozornosti tudi izven meja, za začetek največ južno od slovenske meje.

PREDPRODAJA vstopnic na Eventim:

Več o TIDE na: www.tide-band.com, facebook.com/tideband

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Tide bodo album no.4 predstavili 15. novembra 2012 v KUD-u France Prešeren v Ljubljani - thumbnail

Tide bodo album no.4 predstavili 15. novembra 2012 v KUD-u France Prešeren v Ljubljani