v rubriki dogodki:
.. / / / 11.06.2003

Echo Fest v Beogradu

V dneh, ko se bodo ob reki Soči širili zvoki reggaeja in se bo v Novem Sadu ravno dobro zaključil Exit fest, se bo od 10. do 13. julija na Lidu, otoku sredi Donave v Beogradu, zgodil Echo festival. Štiri večere zapored bodo na štirih odrih nastopila vsa mogoča imena svetovne glasbene scene.

Na glavnem odru (Main Stage) so med drugimi napovedani Morcheeba, Sonic Youth, Burning Spear, De-Phazz, Todd Terry, Derrick May, J. Majih in Phil Hartnoll (Orbital).

Reggae Stage je nastal v sodelovanju s Culture Promotions, ki v Londonu organizirajo legendarne večere roots in reggae zvoka. Na njem pričakujejo Mad Professor Dub Showcase, Davida Rodigana, Queen Omega, Zion Train idr.

Bristol Stage bo poskrbel za obilico elektronske glasbe. Na njem bodo stali EZ Rollers, DJ Suv, DJ Zinc, Distorted Minds, The Disco Brothers, Queen B idr.

Zadnji, četrti oder, nosi ime London Xpress Stage. Gre za koprodukcijo z Nuphonic Records. Slišali bomo, kaj se trenutno posluša v Londonu, New Yorku, Parizu in drugje po svetu. Čakajo nas Carl Craig, Adam Goldstone, Miles & Elliot, Bjorn Torske idr.

Pričakovanja pred ECHO festom so visoka. Organizatorji napovedujejo veliko tujcev, saj tesno sodelujejo z britansko ambasado, poleg tega je londonski dnevnik The Independent festival uvrstil na 23. mesto med 50 najboljšimi festivali to poletje.

Cena štiridnevne vstopnice je 1500 din (okoli 6000 SIT). Karte so v prodaji že od sobote.

Več informacij na www.echofest.com.

Echo fest - thumbnail

Echo fest