v rubriki dogodki:
.. / / / 07.04.2012 09:03

Premiera filma Jekleno nebo in koncert Laibach

Slišite strumno korakanje? Slišite rožljanje orožja? Leto 2018 se nezadržno bliža in mi že komaj čakamo. Ob glasbi večno izzivalnih Laibach se bo nad nas zgrnilo Jekleno nebo. A brez skrbi - prihajajo v miru.

20. aprila se v Kinu Šiška pripravlja dvojni dogodek, ki bo razveselil tako ljubitelje neobičajnih filmskih žanrov kot tudi ljubitelje trboveljskih legend. Ob 17. in 19. uri bomo dočakali slovensko premiero črne znanstveno-fantastične komedije Jekleno nebo (Iron Sky), ki ji bo ob 20. uri sledil še koncert Laibach, ki so za ta film prispevali glasbo.

Jekleno nebo je film 32-letnega finskega režiserja Tima Vuorensola, ki je doživel premiero na Berlinskem mednarodnem filmskem festivalu in katerega vstopnice so bile vroča roba. Dogajanje filma je postavljeno v leto 2018, ko se po 70 letih opazovanja našega planeta in proučevanja naše kulture Nacisti vrnejo na Zemljo.

Z vesoljskimi ladjami, prepoznavno ikonografijo, vojaškimi uniformami in celo mašinerijo so prišli s temne strani Lune, da bi se maščevali in zavladali celemu planetu. V svojih namenih so odločni – svet je v krizi, oni imajo rešitev.

Po filmu bodo v Šiški nastopili Laibach, ki so pomembno vplivali na nastanek filma Jekleno nebo. Koncert bo del posebne evropske turneje z naslovom We Come In Peace, Laibach pa nam bodo postregli z retrospektivnim koncertom, ki bo vključeval izbor komadov od 80-ih do danes, slišali pa bomo tudi nekaj materiala z njihovih dveh prihajajočih albumov.

Se vam res zdi, da lahko zamudite ta silni spektakel? In če se sprašujete, ali je datum dogodka naključen, se je treba zavedati, da nič v povezavi z Laibach ni naključje! Na srečo prihajajo v miru.

Tamara Langus - avatar

Tamara Langus / Centrifuzija

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 18.04.2011 na ŽVPL-u skupaj objavil 5 člankov.

20. aprila bo v Kinu Šiška slovenska premiera filma Iron Sky in koncet skupine Laibach z naslovom We Come in Peace - thumbnail

20. aprila bo v Kinu Šiška slovenska premiera filma Iron Sky in koncet skupine Laibach z naslovom We Come in Peace