v rubriki dogodki:
.. / / / 05.04.2003

Edna Mazya - Igre na dvorišču

PRETRESLJIVA ZGODBA IZ ŽIVLJENJA MLADOLETNIKOV PRVIČ NA SLOVENSKEM! V besedilu drame Igre na dvorišču izraelske avtorice Edne Mazya se prepletata dve dogajanji: na dvorišču in na sodišču. Prizori na dvorišču razkrivajo dogodke, ki pripeljejo do nasilnega konca. Najstnica Dvori se v želji, da bi ugajala fantu, ki ji je všec, zaplete v nevarno "igro" s štirimi fanti.

Običajno popoldne na dvorišču se konca z brutalnim skupinskim posilstvom. Prizori na sodišču pa postavljajo žrtev in storilce z dvorišča v vlogo nepomembnih, prestrašenih in prizadetih mladostnikov, ki ne glede na razsodbo sodišča postanejo le figure sodnega sistema, kjer tožilka in zagovorniki iščejo predvsem zadovoljitev svojih profesionalnih ambicij.

Mala scena Mestnega gledališča ljubljanskega, Ljubljana. ZA IZVEN - v ponedeljek 14.4.2003 ob 20.00.

Edna Mazya. ŠKUC Gledališče, Ljubljana, 2003. Prevod: Suzana Tratnik. Režija: Alen Jelen. Dramaturgija: Tatjana Doma. Svetovanje za govor: Tomaž Gubenšek. Scenografija: Irena Pivka. Kostumografija: Petra Alič. Glasbena oprema: Brane Zorman. Igrajo: Alenka Tetičkovič, Aljoša Koltak, Miha Arh, Dejan Pevčević, Marko Plantan. Drama.

Igre na dvoriscu (foto Uros Hocevar) - thumbnail

Igre na dvoriscu (foto Uros Hocevar)