v rubriki dogodki:
.. / / / 24.03.2011 11:00

Tudi Jamiroquai prihajajo na Exit 2011

Acid jazz in funk skupina Jamiroquai s frontmanom Jay Kayem na čelu je potrdila nastop na festivalu Exit 2011! Skupina, ki poslušalce navdušuje že 19 let, bo na Petrovaradinski trdnjavi poleg starih hitov predstavila tudi material iz novega albuma Rock Dust Light Star, ki so ga izdali novembra lani.

Ob skupinah Incognito, The Brand New Heavies, Galliano in Corduroy, so Jamiroquai v devetdesetih postali ena najpomembnejših skupin londonske jazz funk in acid jazz scene. Po prvem hitu When You Gonna Learn so podpisali pogodbo z založbo Sony in leta 1993 izdali prvenec Emergency on Planet Earth. Svetovno slavo jim je prinesla tretja plošča – Travelling Without Moving, zanjo pa so leta 1997 prejeli nagrado grammy.

Jamiroquai, ki bodo nastopili na glavnem odru festivala Exit, bodo poleg številnih radijskih uspešnic predstavili tudi pesmi iz novega, sedmega studijskega albuma Rock Dust Light Show, ki se vrača k njihovim glasbenim začetkom. Jamiroquai še vedno veljajo za skupino, ki na koncertih da vse od sebe, zato si lahko na festivalu Exit obetamo noro in divjo zabavo.

Poleg Jamiroquai bodo na glavnem odru festivala Exit nastopili še Arcade Fire, Pulp, Portishead, Grinderman, Underworld, Deadmau5 in številni drugi. Festival bo potekal od 7. do 10. julija na Petrovaradinski trdnjavi v Novem Sadu.

Exitovo uradno prodajno mesto za Slovenijo:
http://www.supratravel.si/
http://www.facebook.com/exitslo

Več informacij na:
http://www.exitmusic.tv/

Miha Rekar - avatar

Miha Rekar / mr.si

Redaktor ŽVPL, ki je od 02.02.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 73 člankov.

Jamiroquai - thumbnail

Jamiroquai