v rubriki dogodki:
.. / / / 27.01.2005

Ekipa Germaican records na Metekovi

Ob izidu kompilacije "Shining Stars" vol. 3. nas bo v soboto, 5.2., v sklopu turneje 2005 v Gala Hali na Metelkovi obiskala ekipa Germaican records iz Berlina.

Tokrat se nam bosta predstavila dva prerspektivna nemška izvajalca: Bobby Buster in Ill Inspecta, ki oba pišeta svoje tekste v pato-jamajskem narečju. Za gramofoni ju bo spremljal Pionear, osrednja osebnost in ustanovitelj Germaican rec. Pridružil se jim bo mc El Condorsito skupaj z Bassrunner - jem iz Dunaja.

Založba Germaican rec. je bila ustanovljena leta 1999, vendar je Pionear že leto prej na Jamajki za King Jammy's lable izdal svoj debitantski ritem "Final Judgement" z izvajalci kot je Gentleman. Internacionalni sloves z enim najboljsih ritmov leta 2002, imenovanim "Doctor's Darling", ki ga je odigrala berlinska zasedba Seeed, so prinesli hit singli z jamajškimi izvajalci kot so: Tanya Stephens, Sizzla, Luciano, Capleton, Michael Rose, Anthony B in Turbulence iz Jamajke ter Dr. Ring-Ding iz Nemčije. Pot svetovne popularnosti nadaljuje "Cure" ritem, izdan novembra 2004.
Od ustanovitve Germaican rec. so sproducirali 12 ritmov, več kot 50 singlov in 6 kompilacij, izmed katerih zadnja je Shining Stars vol. 3., ki predstavlja 4 najbolj vroče ritme 2004 iz Germaice: "Messer Banzani", "Senorita", "Curefix" in "Valentine". Nedavno je izdan tudi one-riddim-album "Doctor's Darling", ki ga je slovita založba VP rec. vključila v svojo serijo "Riddim Driven".
Germaican records je prva nemška produkcija, ki je dosegla takšen internacionalni ugled. Do sedaj so sproducirali že lepo število jamajških izvajalcev kot so: Sizzla, Jimmy Cliff, Dean Fraser, Tanya Stephens, Gregory Isaacs, Glen Washington, Ward 21, Capleton, Luciano, Lady Saw, Elephant Man, Vybz Kartel, Degree, Richie, Stephens, Chico, Dr. Ring-Ding, Cécile, Gentleman, Michael Rose, Lukie-D, Junior Kelly, Cobra, Admiral Tibet, 4th St. Sisters, Hawkeye, Kip Rich, Turbulence, Mr. Vegas, Harry Toddler, Lexxus...
Že od samega začetka Germaican rec. ni cilj le izdajati in producirati, pač pa tudi predstaviti jamajško glasbeno kulturo v originalni obliki. Vabljeni na real dancehall!!!

 - thumbnail