v rubriki dogodki:
.. / / / 19.05.2009 00:50

Ola Horhe na slovenski turneji

Ola Horhe, instrumentalni duo iz Beograda, ki zadnje leto intenzivno pripravlja svoj prvi album, in sicer v zanimivi postavi - boben in analogni sintisajzer (polymoog i Yamaha CS-15), se bo te dni mudil na slovenskih odrih, tako jih ne zamudite v sredo, 20. maja, v ljubljanski Tovarni Rog, v četrtek, 21. maja, na festivalu Magdalena v Umetnostni galeriji v Mariboru, v petek, 22. maja, v beltinški Ambasadi ŠKM in v soboto, 23. maja, v klubu Metulj v Bistrici pri Sotli.

Andy Pavlov (sinth)in Attack El Robot (bobni) sta začela sodelovati že v srednji šoli, ko sta osnovala svojo prvo skupino z imenom E in posnela demo posnetke, ki pa jih nista nikoli objavila. Po tem je Attack El Robot sodeloval s skupinami, kot so Viktor Klimpl Trio, The Shits in Uzmi Jedi. Na Cetinjski akademiji je diplomiral iz slikarstva, po vrnitvi v Beograd pa je začel sodelovati s skupino Zemlja br. 9.

Andy Pavlov je sode1oval s skupinami kot so Duboka Ilegala, Činč in Prti BG, medtem pa je delal v klubu SKC in radiu SKC. Je diplomiran pianist. V okviru festivala likovnih umetnosti (BELEF, Biennale mladih Vršac, Aprilski susreti...) je imel kar nekaj glasbenih nastopov, pa tudi nekaj skupinskih in dve samostojni razstavi.

Je član klavirskega dueta LP Duo, ki se ukvarja s sodobno klasično glasbo.

Za Ola Horhe

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

 - thumbnail