v rubriki dogodki:
.. / / / 05.03.2009 06:25

Electrix v Ortu promivirajo prvenec

V letu 2009 se vračamo nazaj v prejšnje tisočletje, natančneje v osemdeseta leta prejšnjega stoletja. Desetletje, zaznamovano z vzponom elektro pop glasbe, synth pop-a in new wave-a, se v glasbenem smislu ponovno obuja s slovensko skupino Electrix. Na prvi četrtek meseca marca (5. marec 2009) izide njihov težko pričakovani prvenec z naslovom Déjà vu. Prav tako bo 5. marca uradna koncertna promocija prvenca zasedbe Electrix, ki bo potekala v Orto baru v Ljubljani.

Electrix bodo z vsemi svojimi silami udarili na slovenski glasbeni prostor v četrtek, 5. marca; na dan, ko izide njihov debitantski album Déjà vu. Isti dan pa nam v Orto baru, Ljubljana pripravljajo tudi nepozabno koncertno promocijo, kjer bodo v živo predstavili skladbe iz albuma.

Electric in Déjà vu

Izraz Déjà vu v slovenščini pomeni 'že videno', predstavlja pa izkušnjo občutka, da smo nečemu že bili priče, da smo predhodno že izkusili oz. doživeli situacijo, v kateri se nahajamo, čeprav so nam točne okoliščine predhodne situacije neznane.

Glasbeni povratek v osemdeseta leta prejšnjega stoletja predstavlja tisti 'že videni' del definicije naslova albuma, naznanka enačbe pa je prav modernost in novost glasbe, ki jo v današnjem času ustvarjajo fantje iz zasedbe Electrix – electro pop osemdesetih, predstavljen na moderen način, v današnjem času – novost in deloma neznanka, ki jo že težko pričakujemo.

Skladbam 'Radio', 'Ljubezen v avtu' in 'Sonce po dežju', ki jih že lahko slišite v programu slovenskih radijskih postaj, se z albumom 'Déjà vu' pridružuje 8 novih in še 4 dodatne skladbe:

'Last Kiss'
'Taja'
'Radio'
'Ljubezen v avtu'
'Razprodaja'
'Janez'
'Sonce po dežju'
'Dolce Vita'
'Nobody Needs to Know'
'Sci-fi Song'
'Bleed'

Bonus:
'Catch Me'
'Dreamin''
'Soap Love'
'Waitin''

Nostalgičnega elektro popa so se Electrix lotili z inštrumenti, ki tej glasbeni zvrsti pripadajo: sintetizator, računalnik, električni bobni, seveda pa ne gre tudi brez kitare in vokala.

Za Electirx in Agencijo Uran

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Electrix - Deja Vu / naslovnica albuma - thumbnail

Electrix - Deja Vu / naslovnica albuma