v rubriki dogodki:
.. / / / 15.12.2004

Pips, Chips & Videoclips v Izštekanih

Po nekoliko bolj umetniških in intimnih izštekanih večerih bo tokrat pri Juretu Longyki spet bolj veselo, saj v goste prihajajo hrvaški nenavadneži Pips, Chips & Videoclips...

Izštekani se bodo zgodili ta petek, 17. decembra z začetkom ob 22.25 uri, seveda v živo na frekvencah Vala 202, gostitelj kot vedno Jure Longyka, gostje pa znova drugi in seveda drugačni - Pips, Chips & Videoclips.

Zgodba se je začela pred dvanajstimi leti, ko je Dubravko Ivaniš - Ripper k sodelovanju pri svojih studijskih podvigih povabil člane tedaj zgolj obetavne zagrebške zasedbe Dum Dum Boys. Prvi rezultat je bila navijaška himna Dinamo ja volim, pod katero se je kot producent podpisal sloviti Denyken, uspeh pa je bil nesluten.

In nastali so Pips, Chips & Videoclips, nenavadni rock kolektiv,ki je v dobrih desetih letih ustvarjanja postregel tako s punkerskim navijaštvom kot z umirjenimi skladbami, ki so jih prakticirali na zadnjih dveh albumih Bog in Drveće i rijeke.

Njihova glasba se je vseskozi razlikovala od drugih že zgolj zato, ker je bila drugačna in presenetljiva, četudi so presenečali celo s tem, da niso presenečali. Tako za mnoge poznavalce sploh ni presenečenje, da jih je v goste povabila tudi Jure Longyka, ki seveda prisega na drugačno in iz svojih gostov vedno potegne tisto najboljše.

Pips, Chips & Videoclips bodo nastopili v akustični oziroma izštekani zasedbi, v zelo intimnem ozračju, o presenečenjih pa kdaj drugič. Saj veste - pustite se presenetiti. Poslušanje obvezno, ne glede na vremenske razmere!

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Pips Chips & Videoclips - thumbnail

Pips Chips & Videoclips