v rubriki dogodki:
.. / / / 08.01.2004

Elizabeta je zagreta v Teatru 55

Teater 55 bo stopil v leto 2004 tak kot vedno - nasmejan. Januarja bodo vsi ljubitelji gledališča in dobre komedije imeli priložnost ogledati si začinjeno predstavo Elizabeta je zagreta. Premiera predstave bo 16. januarja ob 20.00 v KD Mengeš. Original (Birthday Suite) prihaja izpod peresa Robina Hawdona, svetovno znanega angleškega avtorja komedij, ki pri svojih delih niti malo ne skopari z zapleti in je pravi kralj situacijske komike.

Režija: Tanja Ribič
Igrajo: Matej Recer, Sebastian Cavazza, Barbara Krajnc, Primož Ekart, Janja Majzelj
Prevod in priredba: Teater 55
Scenografija: Greta Godnič
Kostumografija: Alan Hranitelj
Kreator maske: Sonja Murgelj
Producent: Matjaž Stražišar

Robin Hawdon, rojen leta 1983 v Angliji, je imel neverjetno pestro kariero. Bil je tako pisec novel in iger West Enda, kot tudi filmska zvezda, in predvsem direktor enega najslavnejših angleških gledališč.

Dve desetletji je bil uspešen igralec, hkrati pa deloval kot pisec iger. V njegovih zgodnjih dvajsetih je bil znan obraz s TV ekranov, saj se je pojavljal v številnih serijah. Veliko svojih filmov, kot so When Dinosaurs Ruled the Earth in Zeta One, je izstrelil med zvezde. Na odru gledališča West End v Londonu, je Robin odigral kar nekaj glavnih vlog, v glavnih vlogah klasik, kot so Hamlet, Henri V., in Henry Higgins v Pygmalion, pa je nastopal tudi po celi Angliji. Uspešnica Birthday Suite je segla še dlje - požela je salve smeha po vsej Evropi.

Tokrat je režijo vzela v svoje roke priznana slovenska igralka in odlična komedijantka Tanja Ribič (Đuro ni imel časa press), v igralski zasedbi pa tokrat blestijo Sebastian Cavazza, Matej Recer, Barbara Krajnc, Primož Ekart in Janja Majzelj.

Zmenek na slepo je vsakdanja stvar. Ko pa se dva zmenka na slepo dogajata v sosednjih hotelskih sobah, pa se lahko štrene pomešajo in nastane pravi gordijski vozelj. Dokler ne poči.

Tomiju stari prijatelj pripravi za rojstni dan posebno presenečenje. Ker Tomijev zakon razpada po šivih, pristane na zmenek na slepo z Mimi. V sosednji sobi, ki naj bi bila ločena od Tomijeve, a se vrat vmes ne da zakleniti, Marija čaka na prvo srečanje z Mihaelom, moškim, s katerim sta se našla preko agencije za osamljena srca.

Ker se med seboj ne poznajo, je razplet dogodkov odvisen od tega, kdo bo koga našel, oziroma, kdo bo stopil skozi prava vrata. Nihče od njih pa si ne želi večera, ki sledi. In zadnja stvar, na katero računa Tomi, je, da bi ga našla njegova žena, ki misli, da je Tomi na službenem potovanju.

Kaos, ki nastane, želi po svojih (ne)sposobnostih reševeti Sergio, sobni postrešček italijanske krvi, gorečega temperamenta in, kot se za pravega latina spodobi, poln 'pametnih' ljubezenskih nasvetov.

Ljubezenski petkotnik, nori zapleti, šokantni preobrati, male prevare, nekaj sprenevedanja ... in veliko solz na obrazu. Od smeha, seveda.

PREMIERA:
16. januar 2003 / 20.00 / KD Mengeš

PONOVITVE:
17. januar 2003 / 20.00 / KD Mengeš
23. januar 2003 / 20.00 / KD Mengeš
27. januar 2003 / 20.00 / KD Mengeš
30. januar 2003 / 20.00 / Vrhnika
31. januar 2003 / 20.00 / Jesenice

Elizabeta je zagreta - thumbnail

Elizabeta je zagreta