v rubriki dogodki:
.. / / / 09.02.2004

Hladno pivo v Gala hali

Hladno pivo, ki bodo v soboto, 14.2., nastopili na odru Gala hale na Metelkovi, so svojo kariero začeli pred skoraj petnajstimi leti v zagrebškem predmestju Gajnica. Skupina je po poraznih začetkih, a z vztrajnimi vajami posnela prvenec z naslovom Džinovski, ki prav gotovo sodi v sam vrh punk-rock izdelkov s področja bivše Jugoslavije. Sledile so plošče G.A.D., Desetka in Pobjeda, ki so skupino odlepile od pristnih punk navijačev in jih približale tudi bolj mainstreamovski populaciji. Njihovi singli se redno uvrščajo v vrh hrvaških hit list, koncerti pa polnijo tudi največje dvorane.

Na plošči Pobjeda so zasedbo obogatili s klaviaturistom in trobentačem, ter s tem napovedali širjenje glasbenega obzorja, z najnovejšo ploščo Šamar, ki je izšla v začetku lanskega leta, pa stopili še stopnico višje. Šamar gosti kar nekaj renomiranih glasbenikov, med katerimi izstopa Edo Maajka, s katerim jim je uspelo povezati dva žanra ulice - hip hop in punk. Kot producent se na Šamar podpiše še Denis Mujadič ? Denyken, ki po besedah benda in kritikov, tehnično in tekstualno najzrelejši in najzahtevnejši plošči Hladnega piva, doda piko na i.

Hladno pivo se po dolgem premoru vračajo na oder Gala hale, ki je v časih Džinovskega gostila kar največ podobnih dogodkov. Kot predskupina bodo nastopili hišni Backstage, ki trenutno čakajo na izid prvenca. Če bo tako dober, kot Džinovski, jih čaka še lepa prihodnost. Pustimo se presenetiti.

Vstopnina: 1500 sit

Več informacija na:
www.hladnopivo.hr
www.backstageband.com

 - thumbnail