v rubriki dogodki:
.. / / / 13.02.2005

Entreat., Evenrain in A Testimony Of Failure v Škofji Loki

V soboto, 19. februarja, bodo pri škofjeloški Rdeči Ostrigi nastopili Entreat., Evenrain in A Testimony Of Failure. Novogoriški melodični deathmetalci Entreat. so se zbrali konec leta 1997.

Njihova glasba je v začetku združevala elemente švedskega hardcora in metala, ki ga kasneje obarvajo z nežnejšimi toni clean kitar, zaradi česar kmalu dobijo oznako emo-metal. Spomladi leta 1998 začnejo s prvimi koncerti, katerim leto kasneje sledijo prvi demo posnetki. Odigrali so že precej koncertov po Sloveniji ter tri turneje po skoraj celi Evropi in Balkanu. Spomladi leta 2002 pride v skupini do kadrovskih sprememb, kar se občuti tudi v novih skladbah. Ritmi postanejo hitrejši, kitare še bolj metalske, vokal pa agresivnejši. Še vedno pa se čuti, da njihove korenine segajo v hardcore. Januarja 2005 prvencu "Shaded" (Choose Life Records) sledi drugi album z naslovom "Deincubation" (Moonlee Records), katerega je produciral Alex Azzalli, znan tudi po delu z Ancient, Cataract in mnogimi drugimi.

Evenrain so nastali aprila 2004 iz pepela novogoriške skupine Ashes Encased, ko se jim je pridružil nov vokalist. Člani vsekakor niso novinci na sceni, saj so pred tem igrali že v No Name, Hercoolass, Greygap, All From Nothing in Elodea. V svoji kratki karieri so se že uspešno predstavili po Sloveniji, Italiji in Avstriji ter igrali tudi pred nekaterimi večjimi zasedbami kot naprimer Hatebreed, Pungent Stench, Disastrous Murmur... Njihova glasba je hiter in melodični death metal v stilu Dimension Zero/At The Gates/Darkest Hour, besedila pa so neka samoreflekcija in dokaj ekspresionistična, kar predstavlja svojevrsten kontrast njihovemu agresivnemu in direktnemu glasbenemu izrazu. Decembra 2004 so posneli svoj prvi demo z naslovom "Obscured In A World Of Light" s štirimi skladbami.

A Testimony Of Failure delujejo na relaciji Celje-Ljubljana-Rakek, nastali so oktobra 2004, povprečna starost pa je 18 let. Fantje prisegajo na energičen metalcore z obilo mosh norije. Dva vokalista poskrbita za zanimivo predstavo na odru. Ne primanjkuje jim lepih melodij, hitrih metalskih delov in kritičnih besedil, katerih v hardcore sceni dandanes primanjkuje.

a testimony of failure - thumbnail

a testimony of failure