v rubriki dogodki:
.. / / / 21.09.2011 10:52

Jinx 29. septembra prihajajo v Cvetličarno

Na prvem koncertu v sklopu Cvetličarninih koncertov, bo v četrtek, 29. 9. 2011 ob 21.00 nastopila slovita hrvaška skupina Jinx! Vrhunska zasedba, ki prinaša pozitivne vibracije na vsak svoj koncert, bo tudi tokrat navdušila s skladbami kot so Tamo gdje je sve po mom, Smijem se, Na zapadu in s številnimi drugimi. To bo koncert, ki ga ne gre zamuditi!

Jinx je skupina, ki je z delovanjem pričela leta 1994 pod imenom High Jinx. Gonilo skupine sta že od začetka kitarist, avtor in občasni pevec Gordan Muratović (Coco Mosquito) in pevka Jadranka Bastajić (Yaya). Leta 1995 so Jinx objavili svoj prvi avtorski material na kaseti Sextaszy, ki je bil s strani kritikov ignoriran, s strani poslušalcev pa neverjetno lepo sprejet.

Po zavidanja vrednem številu odigranih koncertov, so leta 1997 po singlu Smijem se uspeli dokončno formirati skupino, tako da je za bobne sedel Berko Muratović, Samir Kadribašić na basu in Marijan Gudelj na klaviaturah.

V pol leta so bili poznano ime in koncertna atrakcija, ki so jo s pihalno sekcijo še okrepili. Po nizanju uspešnic eno za drugo, so leta 1998 dobili priznanje francoskega državnega radia za najboljšo mlado skupino Evrope (kar se je pred njimi zgodilo s skupino Cardigans).

Leta 1999 so s ploščo Pompei-ljetna ploča katastrofe dosegli velik uspeh in odšli na dolgo turnejo, ki so jo zaključili konec leta 2000. Tamo gdje je sve po mom je bil prvi single naslednje plošče Avantura počinje (2001) in pesem leta, nagrajena z nagrado Porin, ki so jo poznavalci proglasili za najboljšo v njihovi karieri.

Zadnji nastop pred nekajletnim premorom so imeli februarja 2002, saj se je pevka Yaya odločila posvetiti slikarstvu. Konec istega leta so izdali kompilacijo Retro z bonus DVD-jem, ki je bil pika na i imenitni karieri. Z albumom Na zapadu (2007) so se Jinx po šestih letih premora ponovno zmagoslavno vrnili na sceno ter izdali še ploščo v živo Jinx Live (2008).

Reakcije na nove skladbe iz albuma 'Diksilend' (2010) potrjujejo, da so Jinxi posneli album, ki se uvršča v sam vrh njihove diskografije - poln uspešnic s prepoznavnim, a svežim, organskim zvokom.

Uspešni koncerti v Ljubljani in Zagrebu, na katerih so občinstvu predstavili nove skladbe, jasno govorijo, kako so si Jinxi, po uspešnem povratku na glasbeno sceno z odličnim albumom Na zapadu, z novim albumom Diksilend še utrdili mesto med vodilnimi pop skupinami na tem področju.

Predprodajna mesta

Hiša vstopnic (City Park), bencinski servisi Petrola, Europark (Maribor), Vstopnice.com - Ekopool Celje, blagajna Križank, Kompasove poslovalnice, LPP, Collegium, Alpetour, poslovalnice Big Banga, e-Študentski servisi, kioski 3DVA, blagajna Hale Tivoli ... ter www.eventim.si in www.vstopnice.com!

Cena vstopnic za koncert Jinx v predprodaji: 25,00 €

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Jinx v četrtek, 29. septembra prihajajo v ljubljanski klub Cvetličarna / foto: arhiv skupine - thumbnail

Jinx v četrtek, 29. septembra prihajajo v ljubljanski klub Cvetličarna / foto: arhiv skupine