v rubriki dogodki:
.. / / / 11.02.2015 18:40

Eros Ramazzotti se vrača v Ljubljano

V Ljubljano zopet prihaja največji italijanski zvezdnik Eros Ramazzoti, ki polni stadione po vsem svetu. Nazadnje je Eros obiskal Slovenijo leta 2009, ko je navdušil s spektaklom, o katerem se je še zelo dolgo govorilo. Eros bo nedvomno pripravil vrhunski šov z brezčasnimi uspešnicami, ki jih vsi zelo dobro poznamo!

Sinonim za italijanske uspešnice z avtorskim podpisom je vsekakor Eros Ramazzotti. Ljudje vsepovsod po svetu prepoznajo njegov avtorski podpis, ki ne pozna jezikovnih preprek. Veliko število uspešnic, ki jih je ustvaril v treh desetletjih je slovensko občinstvo zelo dobro sprejelo. Njegov zaščitni znak so zvezdniški dueti, zadnji v vrsti je Fino All' Estasi, ki ga je posnel z Nicole Sherzinger – sodelovanje s pop divo je naletelo na izjemen odziv, izid albuma Noi pa je pospremila uspešna svetovna turneja.
Njegov zvezdniški repertoar vključuje duete s Tino Turner, Andreo Bocellijem, Cher, Anastacio, Joe Cockerjem, Lucianom Pavarottijem in Rickyjem Martinom. Oder si je delil z velikani- Rodom Stewartom, Eltonom Johnom in Joe Cockerjem.
 
Dokaz za njegovo neverjetno priljubljenost povsod po svetu je album e2, ki ga je izdal leta 2007. Album je postal prodajni hit in dosegel multi platinast status. Le v nekaj tednih prodaje je e2 prispel na vrhove lestvic- dobil je status najbolj prodajanega albuma v Evropi ter hkrati drugega najbolj prodajanega albuma na svetu.
 
Oktobra 2014 je Eros Ramazzotti izdal dvojni album Terra Promessa 30th anniversary, na katerem so dobro znane uspešnice: Adesso tu, Musica è, Se bastasse una canzone, Cose della vita (Can't Stop Thinking of You) – duet s Tino Turner, Un' altra Te, Piu bella cosa...
 
Bilo je namreč leta 1984, 3. februarja, ko je občinstvo na festivalu v San Remu prvič slišalo legendarno pesem Terra Promessa. V kategoriji obetavnih glasbenikov je nastopil mlad moški deškega videza in prepričljivo zmagal.

Leta 1985 je Eros sodeloval na tekmovanju Big s pesmijo UnaStoria Importante in zmagal. Že naslednjega  leta je sodeloval na festivalu v San Remu in spet pustil velik vtis s pesmijo Addesso Tu.
 
Sledila je nadvse uspešna mednarodna pot zvezdnika, pevca in glasbenika, ki ga prepoznamo po značilnem glasu, karizmatičnem nastopu in avtorskem podpisu, ki združuje romantične balade in pop rock uspešnice. Nastope je imel na vseh celinah, največ svoje glasbe je širil po Evropi in Južni Ameriki. Bil je prvi italijanski glasbenik, ki mu je uspelo  razprodati slavno Radio City Music Hall v New Yorku.

Eros je izdal 13 studijskih albumov, 3 kompilacijske albume, 3 live albume in 40 singlov, albume pa je posnel tudi za španski in latinsko ameriški trg, kjer je prav tako dobil status megazvezdnika.

Italijanski zvezdnik Ramazzotti, mojster brezčasnih uspešnic, ki so nam zlezle pod kožo, se vrača v Ljubljano! Odrska karizma, vedno večji šarm in znane melodije so garancija za nepozaben šov!

Sara Todorovič - avatar

Sara Todorovič

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 18.06.2013 na ŽVPL-u skupaj objavil 19 člankov.

Eros Ramazzotti - thumbnail

Eros Ramazzotti