v rubriki dogodki:
.. / / / 08.12.2015 09:45

Gavioli ob 20-letnici Vabi na Dan Odprtih Vrat

V petek, 18. decembra, bo izolska zibelka elektronske kulture ob jubilejni zabavi gostila tudi popoldanski dogodek, na katerem si bo širša javnost lahko ogledala ta izjemno oblikovan prostor, razstavo plakatov iz 20-letne zgodovine kluba ter pokramljala z legendarnimi ambasadorji in arhitektom Giannijem Gaviolijem.

Ko je leta 1995, ob razcvetu elektronske glasbe in kulture odprla svoja vrata, je Ambasada Gavioli sprožala čudenje in vznemirjenje. Navdušila je tako s svojim filigransko dodelanim izgledom, kot naprednim zvokom, ki ga je širila v elektronskih vibracij željno okolje. Postala in ostala je tempelj zvoka, zibelka kulture, arhitekturni biser in stičišče avantgardnih gibanj, ki presega čisti glasbeni hedonizem.

20 let na sceni preživijo le največje ikone. In te niso imune na čare izolske lepotice. Redki veiki mojstri, ki je še niso obiskali, so očarani nad njenim izgledom in občinstvom, ki zna ceniti in nagraditi kvaliteto. Povratniki pa v njej vedno znova odkrivajo magičnost, s kakršno jih je pred desetletjem navdihovala Ibiza.

Kot je ob nepričakovani prekinitvi dveletnega pavziranja na domačih odrih povedal že Umek, osrednji gost jubilejne zabave Ambasade Gavioli: »Posebne priložnosti kličejo po posebnih akcijah.« Poseben pa ne bo le nočni program, ki ga bodo spletli še Sputnik, Psiho, Lemon, Paolo Barbato ter performerji, ki pripravljajo rojstnodnevni šov, ampak tudi brezplačen spremljevalni popoldanski dogodek.

Med 13. in 18. uro si boste lahko ogledali interier, ki ga poznajo vsi študenti arhitekture v tem delu Evrope. O oblikovanju prostora, ki je zaznamoval regionalno popkulturo bodo spregovorili kreativni oče Gianni Giavioli in drugi legendarni ambasadorji, skozi vrhunce 20-letnega negovanja avantgarnih kulturnih tokov na slovenski obali pa se boste lahko sprehodili še ob ogledu pregledne razstave plakatov in dokumentarca Katedrala luksuznih barv. Seveda bodo gostitelji za rojstnodnevne obiskovalce pripravili tudi pijačo dobrodošlice, popoldansko druženje pa se bo zaključilo z vodenim pogovorom z izbranimi gosti, ki so zaznamovali zgodovino Gaviolija.

Dan odprtih vrat Ambasade:

- Ogled Ambasade Gavioli
- Pregledna razstava plakatov
- Dokumentarec Katedrala luksuznih barv
- Pijača dobrodošlice
- Gianni Gavioli in Umek
- Voden odprt pogovor z legendami AG
- Druženje z nekdanjimi in zdajšnjimi ustvarjalci programa

Zabava ob 20 letnici:

- UMEK
- SPUTNIK
- PSIHO
- PAOLO BARBATO
- LEMON
+ Suprise Guest

Miha Rekar - avatar

Miha Rekar / mr.si

Redaktor ŽVPL, ki je od 02.02.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 73 člankov.

 - thumbnail