v rubriki dogodki:
.. / / / 22.05.2003

Fatal Error party #8 v klubu Gromka

Na Metelkovi se bo zopet rajalo na staro elektronsko godbo, za katero bodo poleg Spectrumov, Atarijev, Commodorejev ter Amig odgovorna tudi človeška subjekta, ki slišita na ime DJ Fotar in DJ Vučko. Skratka 23. maja bo zopet vse piskalo, blipalo in halupalo v klubu Gromka.

Dogajanje na Fatal Errorju se bo nanašalo predvsem na staro elektronsko glasbo. Za muziko bo skrbel DJ Fotar in DJ Vučko.

DJ Fotar vam bom polnil ušesa z staro računalniško muziko, ki je bila narejena z starimi računalniki ala ZX Spectrum 128K, Atari XL/XE, Commodore 64, Amiga 500, MSX, PC (AdLib soundcard) & PC 486. Potem bo tudi nekaj muzike iz zelo znane konzole SNES in pa še muzika iz MAME igric. Predvsem se bo vrtela iz starih računalniških igric, introtov in demotov.

Lahko pa boste slišali tudi veliko legend računalniške glasbe kot so: Rob Hubbard, David Whittaker, Chris Hülsbeck, Jeroen Tel in Allister Brimble. Če je kdo kdaj igral igrice kot so: Golden Axe, Cyberpunks, Yo!Joe!, One man and his Droid, Midnight Resistance, Cybernoid II, Gods, Myth, Deliverance, Dizzy, Hammer Fist, Silk Worm, Super Turrican, Alien Breed, ...

Poleg računalniške muzike bomo imeli priložnost slišati tudi nekaj prave muzike za katero bo poskrbel old skooler DJ Vučko. Dj Vučko bo z svojim setom posegel v začetke elektronske glasbe in nadaljeval vse do leta 1990. Tu boste imeli priliko slišati odlično muziko izvajalcev kot so naprimer: Kraftwerk, Depeche mode, The Human League, Jean Michel Jarre, OMD, John Foxx, Visage, Jazzu, Vangelis,...?). Bo pa seveda zavrtel tudi nekaj novejše elektronike izvajalcev kot so naprimer: (Aphex Twin, Mouse on Mars, GusGus, Fluke, Björk??.).

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.

Fatal error - thumbnail

Fatal error