v rubriki dogodki:
.. / / / 20.06.2003

Festival Carniola v Kranju

V Kranju ter njegovi okolici se bo od 27. junija do 6. septembra odvijal Festival Carniola - Poletje v Kranju. Festival bo v desetih različno obarvanih tematskih vikendih predstavil preko 500 izvajalcev iz desetih držav.

Tako bomo lahko videli in občutili plesno poletno šolo Capoeire brazilskega bojnega plesa oz. umetniške oblike, ki vključuje gibanje, glasbo in elemente praktične filozofije. V neprestanem gibanju na ritme berimbaua, primarnega simbola te veščine, skušata dva capoerista obvladati prostor z zmedenjem nasprotnika z varljivimi gibi in zvijačami.

Muzika se bo gibala nekje med balkanskim in slovenskim etno jazzem in rockom s skupinami kot so Parni valjak, Jazoo, Brina in String.si. Poleg njih pa bomo videli tudi nastop skupine Hátshow Sor (Back Row) z gostoma dj Dugó & MC Ryzo odlično madžarsko hip-hop atrakcijo.

Za konec festivala pa se bo dogodil koncert skupine Laibach, ki se bo predstavila s svojo novo avgustovsko ploščo in jo verjetno ni potrebno posebej predstavljati.

Seveda, pa to še zdaleč ni vse kar se bo godilo za več inforamacji o festivalu Carniola si poglejte na www.festivalcarniola.com

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.

Festival Carniola - thumbnail

Festival Carniola