v rubriki dogodki:
.. / / / 14.01.2009 09:08

Festival Joga v vsakdanjem življenju

Festival Joga v vsakdanjem življenju želi seznaniti s pozitivnimi učinki vadbe joge, hkrati pa pomagati žrtvam kaznivih dejanj v Sloveniji in prispevati k izgradnji izobraževalnega centra v revnem predelu indijske zvezne države Radžastan. V imenu Belega obroča bo donacijo prevzela Vlasta Nussdorfer

31. januarja bo ob 20. letnici delovanja Društva Joga v vsakdanjem življenju Ljubljana v prostorih društva na Selanovi 16 v Savljah potekal festival z raznolikim programom, ki vključuje predstavitev različnih tehnik in vidikov joge, ter dobrodelni srečelov, katerega izkupiček bo društvo Joga v vsakdanjem življenju Ljubljana doniralo društvu Beli obroč in izobraževalnemu centru v revnem predelu indijske zvezne države Radžastan. V imenu društva Beli obroč bo donacijo prevzela njegova predstavnica Vlasta Nussdorfer.

Dan odprtih vrat bo vsem ljubiteljem vadbe joge in tistim, ki bi jo želeli spoznati, ponudil 27 predstavitev različnih tehnik in drugih vidikov joge med njimi asane (telesne položaje), dihalne vaje, meditacijo, tehnike čiščenja telesa, čakre, vaje za starejše, za premagovanje stresa, za zdravo hrbtenico in sklepe ter videoposnetke predavanj avtorja sistema Joga v vsakdanjem življenju. Različne vaje in tehnike bodo udeleženci lahko seveda tudi sami preizkusili pod vodstvom usposobljenih inštruktorjev. Na voljo bo tudi literatura o jogi vegetarijanski prigrizki, možnost vpisa v društvo, druženja in informacije, poskrbljeno pa bo tudi za najmlajše obiskovalce.

V preddverju bo na ogled bogata dokumentarna razstava o 20ih letih delovanja društva, ves dan pa bo potekal tudi dobrodelni srečelov s tematskimi dobitki (literatura in pripomočki za vadbo joge), katerega izkupiček bo društvo Joga v vsakdanjem življenju Ljubljana doniralo društvu Beli obroč in izobraževalnemu centru v revnem predelu indijske zvezne države Radžastan.
 
S Festivalom Joge v vsakdanjem življenju želimo približati jogo širšemu občinstvu in prikazati njene pozitivne učinke, kot tudi razbiti nekatere napačne stereotipe. Veseli bomo, če boste podprli naša prizadevanja z objavo oz. napovedjo dogodka v vašem mediju. Več na njihovi spletni strani.

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.

Joga v parku - thumbnail

Joga v parku