v rubriki dogodki:
.. / / / 19.10.2001

Psycho-Path v Orto klubu

Psycho-Path so od samih začetkov, ti segajo v leto 1993, če se naslonimo zgolj na ime Psycho-Path, zavedno izbrali drugačno glasbeno pot. Takrat so nosilni člani skupin Psihopati in T.S.F.W.?, "opremljeni" z bogatimi koncertnimi izkušnjami, pridobljenimi v avstrijskih in madžarskih klubih, pričeli graditi na psihoradikalnem in naelektreno inteligentnem, hrupno kitarskem zvoku. Upravičeno vztrajanje članov benda na svoji poti se je po vseh letih izkazalo kot upravičeno in edino pravilno.

Slovenski rokerji so posebni v dojemanju glasbene širine, imajo osebnost, ki jo premorejo redki, ter izostren smisel za minimalizem, ki je vedno prisoten v glasbi, in še posebej v grafični podobi naslovnic ter na spremnih tiskovinah.

Ustvarjajo poglobljeno, skoraj filmsko glasbo, ki pa je vse prej kot pompozna ali spektakularna. Kot nalašč za "plesno predstavo Terminal (istoimenski v živo posnet album je izšel maja leta 2000), ki je po samozaložniških podvigih - izdaji albumov Jiu Jitsu (1997) in Autoerotic (1999) - njihov tretji glasbeni projekt in verjetno tudi največji glasbeni izziv doslej. V sedmih letih intenzivnega delovanja so si prislužili številne lovorike in priznanja.

Pričakujemo lahko, da bo zadnja leta izjemno delovna, koncertno aktivna in z alter rockovsko govorico opremljena slovenska skupina tudi tokrat poskrbela, da privrženci kitarskega rocka ne bodo ostali praznih rok, kljub temu, da se bodo v Ljubljani prvič predstavili z ENO kitaro. Že od lani so na odru namreč le štirje.

Na plejlisti bodo kompozicije z zadnjih dveh albumov in par novosti. Se vidimo v Orto klubu (Ljubljana) 24. oktobra letos.

Povezave:
www.psychoz.com

Mojca Planinc - avatar

Mojca Planinc

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 11 člankov.

Foto: Brigadagrafica - thumbnail

Foto: Brigadagrafica