v rubriki dogodki:
.. / / / 16.11.2004

Mouse on Mars, Radical Connector Tour 2004

Skupina Mouse on Mars ne potrebuje dodatne predstavitve saj je ena vodilnih skupin elektronske glasbene srenje, 21.11. pa bo na ogled v Teatro Miela v Trstu.

V desetih letih alkimističnih glasbenih aktivnosti sta Mouse on Mars modernizirala duh pionirjev elektronike 70-ih, skupin kot so Kraftwerk, Neu!, Can,..

Njuno glasbo je s točnostjo nemogoče uokviti v en sam glasbeni žanr saj je zvok zmes raznovrstnih zvrsti, vse od jungla, jazza, duba, rocka in tehna pa še kaj bi se našlo.

V času obstoja sta nemca Andi Toma in Jan Werner razvila prepoznaven zvok pa kljub temu nista izdala albuma, ki bi bil enak predhodniku. Oborožena s samplerji, računalniki, sintesajzerji, doma narejenimi eftekti, novimi in starimi analognimi sistemi z dodatkom akustičnih instrumentov spretno preizkušata meje zvoka in prostora.

V tržaški Teatro Miela prihajajo v okviru letošnje turneje Radical Connector, kar je tudi naslov zadnjega ploščka Mouse on Mars. Radical Connector se zopet razlikuje od svojih predhodnikov, najbolj izrazita in očitna sprememba je uporaba vokalov in mešanje elektronike in akustičnih instrumentov. Radical Connector je plošča modernega elektronskega popa, ki deluje na nek način absurdno a hkrati zelo čutno in igrivo. V Mieli ju bo na bobnih in vokalih spremljal Dodo Nkishi, podpirala pa Jason Forrest in DJ Elephant Power.
Mouse on Mars so vedno dokazali sposobnost animirati duha in telo in prepričana sem da bo tudi tokrat tako!

Priporočam!

Alenka Gomboc - avatar

Alenka Gomboc

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 8 člankov.

 - thumbnail