v rubriki dogodki:
.. / / / 24.09.2004

The Bootleg Beatles v danes Festivalni dvorani

Tisti , ki bi radi obudili spomine na bitlomanijo v slavnih in neponovljivih 60-tih in tisti, ki bi jo, ker so pač premladi, radi vsaj malo zaslutili, bodo imeli priložnost. The Bootleg Beatles nam bodo 60-ta vrnili, vsaj za en večer. 24-tega septembra 2004 bodo z vsem svojim sijajem in raskošnim zvokom ter glasbenim znanjem nastopili v Festivalni dvorani v Ljubljani.

Res je, tak razcvet in odkritje novih oken in vrat v miselnosti človeka kot so ga ponudila nora šestdeseta, se dogaja na vsakih nekaj sto let. In kogar koli vprašate za tri stvari, ki so jih zaznamovale, se bo v večini primerov pojavilo eno ime - The Beatles! Moč in sporočilnost pesmi štirih kuštravcev (se še spomnite tega arhaičnega izraza) iz Liverpoola, sta vrgli svet s tečajev.

Škoda, da jih nikoli nismo v živo videli pri nas, da jih velika , velika večina ni videla nikjer, a vsi smo vedeli da so, nekateri celo vsako podrobnost iz njihovih privatnih življenj. Johna in Georga ni več, Ringo ne deluje, Paul edini drži legendo v živo. Pa je temu res tako?

K sreči ne! Skupina >The Bootleg Beatles, ki se je zbrala po zaključku predstav musicala Beatlemania na začetku 80-ih let, predstavlja osupljivo reinkarnacijo najbolj norega obdobja prejšnjega stoletja.

"Originalni Beatli nikoli niso tako dobro igrali svojih instrumentov, kot to počno Botleg Beatles" ? George Martin, producent "Originalov"

Gre za glasbenike, ki sicer nastopajo z raznimi znanimi pevci (Robbie Williams) in skupinami (Joe Cocker Band) in ko jih je pred leti George Harrison obiskal po koncertu v garderobi, je navdušen: "Kje si dobil vse te čudovite akorde, jaz jih nisem nikoli igral." na vrhuncu svoje kariere jih je skupina Oasis povabila za svoje glasbene goste na koncert v Knebworth, kjer so igrali pred navdušeno 90 ? tisočglavo množico.

Čeprav vedno sumičevi angleški tisk, ki tako imenovane "cover bande" meče v isti koš, priznava, da pri The Bootleg Beatles ne gre za ta naziv, pač pa glasbeni teater. New Mussical Express, ki pregrizne vsakogar, ugotavlja, da so "čarobno resnični", The Sunday Times pa njihov nastop imenuje "grozljivo podoben".

"Njihov koncert je izlet v lastno mladost, nastop pa je glasbena enciklopedija beatlov. Za vsako obdobje zamenjajo celotno garderobo. Cool." - Mojo Magazine

The Bootleg Beatles nam bodo šestdeseta leta pripeljali nazaj v petek 24. septembra v Festivalno dvorano. Vi pa s seboj pripeljite tiste, ki niso imeli te sreče, da bi bili mladi v šestdesetih.

Prireditev omogočata: medijski pokrovitelj RGL (Radio Glas Ljubljane) in American Expre

The Bootleg Beatles - thumbnail

The Bootleg Beatles