v rubriki dogodki:
.. / / / 17.02.2014 13:16

Frank Turner & The Sleeping Souls

V petek, 7.3.2014 v Kino Šiška prihaja Frank Turner & The Sleeping Souls, ter spremljevalni skupini Andrew Jackson Jihad in Ducking Punches.

Frank Turner bo prvič nastopil pri nas! Gre pravzaprav za izvajalca folk-punka iz Anglije, nekdanjega vokalista post-hardcore benda Million Dead, ki je iz hardcora postal skoraj pop zvezdnik (tako ga označujejo drugi).
S svojo glasbo lahko navduši poslušalce rocka/popa/indie-a/punka in hardcora. Lani je otvoril Olimpijske igre v Londonu, razprodal Wembley areno, kjer so mu v vlogi predskupin igrali Billy Bragg, Beans On Toasts in Dan Le Sac & The Scroobious Pip. Leta 2012 je spremljal Dropkick Murphys in Flogging Molly in slednji spremljajo Franka na njegovem angleškem delu turneje.

V Šiško prihaja na krilih novega album Tape Deck Heart, ki je že njegov peti v samostojni karieri od 2005, pravijo, da tudi najbolj oseben, saj nam razkriva dušo.

The Sleeping Souls pa so spremljevalna skupina Franka Turnerja, sami rečejo, za akustično kitaro in vokalom.

Andrew Jackson Jihad je skupina iz Phonixa, Arizone, ki je na sceni od leta 2004 in prav tako izvajajo folk-punk/alternative country/anti-folk kot tudi acoustic rock. Leta 2006 so bili nominirani za Best American Band in so isto leto dobili tudi nagrado Best of Pheonix award. Leta 2012 so bili na turneji po Ameriki, spremljali so različne skupine, med drugim tudi skupino Against Me! in Future of the Left, zdaj marca pa jih bomo videli v Kino Šiški. Tudi lani so bili zelo aktivni, saj so se snemanju novega materiala in sodelovanja z različnimi izvajalci npr. John Congleton.

Ducking Punches, še en band, ki izvaja folk-punk sicer iz Norwicha (Anglija), z elementi punk rocka. V času njihove turneje s Frankom Turnerjem, bo sredo februarja izšel njihov album z naslovom Dance Before You sleep.

Vabljeni v Kino Šiška na folk-punk večer! Pričetek koncerta je ob 21.00 uri.

Vstopnice: 18 evrov v predprodaji in 22 evrov na dan koncerta

Martina Šoster - avatar

Martina Šoster

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 04.07.2013 na ŽVPL-u skupaj objavil 10 člankov.

Frank Turner and The Sleeping Souls - thumbnail

Frank Turner and The Sleeping Souls