v rubriki dogodki:
.. / / / 08.04.2010 00:02

Jaya the Cat in Zion Park v Channel Zero

Skupini Jaya the Cat in Zion Park bosta v petek, 9. aprila nastopili v ljubljanskem klubu Channel Zero. Jaya the Cat je skupina, ki igra nepopustljivo mešanico reggae, punk rock in ska glasbe. Njeni trije ustanovitelji - Geoff Lagadec (vokali, kitara), Dave Smith (kitara, vokali) in Ben Murphy (bas) se opirajo na stil glasbe omenjenih žanrov iz 60-ih in 70-ih let, pri čemer se je izoblikoval unikaten eklektičen nabor stilov, od najbolj počasnega chill-out dub-a do punka ter agresivnega političnega komentarja.

S svojim prvim albumom, Basement Style (2001), se je Jayi pridružil še bobnar David "The Germ" Germain in začela se je dolga vrsta turnej po ZDA in Evropi. Po odhodu Smitha in Murphyja jeseni 2003 (kmalu po tem, ko je izšel album First Beer of a New Day) je zasedba našla ponovni zagon s pridobitvijo dveh nizozemskih glasbenikov, Jana Jaapa Overwagta in Alejandra Londona. Po treh letih se je band razvijal in skupina učvrstila, v tem času pa so odigrali na stotine koncerov po celem svetu. Igrali so po večjih klubih in festivalih, kot so na primer Lowlands v Holandiji, Pukkelpop v Belgiji, Warped Tour v ZDA…njihovo glasbo pa zasledimo tudi v mnogih skate, surf in snowboard filmih. Decembra 2007 so izdali album "More Late Night Transmissions with Jaya the Cat," ki povzema njihovo bujno zgodovino.

Zion Park iz Radeč, ki bodo tokrat ogrevali oder pred nastopom Jaya The Cat, je 10 članska zasedba, katere začetek sega v marec leta 2009, po iskanju novih članov in mešanju zasedbe pa je celotna podoba benda obliko dobila sredi januarja 2010. Igrajo ska in reggae glasbo, ki pa ji primešajo še lastne vplive, saj želijo igrati plesno glasbo s pozitivnim sporočilom. Poleg številčne zasedbe skupine je posebnost še klarinet, ki v kombinaciji s trobento, pozavno in bariton (oz. tenor) saksofonom glasbi daje poseben prizvok. Poleg pihalske sekcije so v bendu še 2 električni kitari, bas kitara, bobni, klaviature ter pevec. Vse za pozitivno energijo!

Za DubLab

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

 - thumbnail