v rubriki dogodki:
.. / / / 26.11.2002

Gesundheit v MKNŽ

V petek 6.12. se v ilirskobistriškem klubu MKNŽ mudijo Gesundheit.Kaj za vraga je to? Gesundheit ni mogoče natančno definirati. Bobni nadomeščajo Boga, kitara zbor, trobentač pa je ateist. Glasba je občasno zelo agresivna, spet drugič pa prijetno vabeča.

Kaj za vraga je to? Gesundheit ni mogoče natančno definirati. Bobni nadomeščajo Boga, kitara zbor, trobentač pa je ateist. Glasba je občasno zelo agresivna, spet drugič pa prijetno vabeča. Občinstvo je najprej pritegnjeno, nato odrinjeno, vabljeno, odgnano...

Gesundheit sestavljajo Kram (vokal/trobenta). Miss Adventure (Kitara), Gatsby (kitara), Don Picolo (kitara) ter Jimmy P Lightning. Družno se razdivjajo, dramatično napadajoč poslušalce. Njihov prvenec se imenuje Asinus Ad Lyram (rit pri liri). Album je produciral Brian Baird maja 2001. Album po svetu distribuira založba Musea Records (http://www.musearecords.com). Filmski snemalec je produciral pet glasbenih videospotov: Ignorancia, Multiple Fucking Choice, Sigh No More, Sartre's Wall ter Pathetic.

Nenad Gregec