v rubriki dogodki:
.. / / / 05.12.2001

T.B.F. v deželi

Ta vikend bo, vsaj kar zadeva sočne in veseljaške koncerte, v prvem planu splitski funky rap pognon The Beat Fleet, bolj znan kot T.B.F. Skupina je z lansko izdajo Uskladimo toplomjere, ki je njihov drugi album, pri naših južnih sosdeih naredila pravo malo revolucijo, saj je cede z redčim križen na naslovnici nemalo kritikov kar takoj razglasilo za album stoletja.

Izjemno simpatični in vedno zelo prepričljivi T.B.F., ki se izjemno intelektualno in pa seveda dalmatinsko jebivetersko lotevajo družbenih problemov, v iskrenosti svojega izraza pa vedno najdejo tudi trohico kritike, ki se navadno nato razvije v vseplošno zafrkancijo, so v osnovi razširjen trio, kar pa pomeni, da je na odru vsaj 6 godcev, skupina pa deluje in zveni zelo rockovsko.

Velika priljubljenost T.B.F. je kontra-posledia tudi njihove (spet) dalmatinsko-lenobne medijske prezence, za katero, se po njihovih besedah, nikoli ne bodo raztrgali, saj so v prostem času kleni mladi artisti raje kot v medijih na svojih barkah.

T.B.F. bodo 7.12. nastopili v Novi Gorici, na zaključku festivala Pixxelpoint, dan kasneje 8.12. pa jih v ljubljanskem klubu Sub Sub ne bo, ker je bil koncert danes (5.12.) odpovedan.

Matija Rossa

T.B.F. - thumbnail

T.B.F.