v rubriki dogodki:
.. / / / 12.05.2010 09:00

Gossip v Križankah

Drugi del glasbene trilogije Itak Džafest bo 25. junija, ko bodo ljubljanske Križanke zatresli udarni zvoki skupine Gossip. Nadžanrski ameriški trio, ki ga sestavlja karizmatična pevka in rock ikona Beth Ditto, kitarist Brace Paine in bobnarka Hannah Blilie, bodo na povabilo Mobitela v Sloveniji nastopili prvič.

Z izdelanim glasbenim zvokom, ki ga najlažje opišemo kot vokal soula in gospela, podprt s funky punk zvočno podlago, so se Gossip po začetkih v garaži z albumom Standing In The Way Of Control leta 2006 prebili v ospredje. Album je na britanski lestvici indie glasbe dosegel prvo mesto, na album lestvici pa 22. mesto. Lirično močan in glasbeno sofisticiran zvok iz albuma Standing In The Way Of Control je trio nadaljeval tudi na njihovem najnovejšem albumu Music for Men, ki ga bodo predstavili junija v Križankah.

Beth, Brace in Hannah postajajo vedno bolj notorični, a ob tem trdijo, da so razen nenehnih potovanj, njihova življenja še vedno ista. Svoje življenje posvečajo glasbi. Svojo glasbo pa bodo 25. junija namenili Slovencem! Zato ne zamudi rock ikone in skupine Gossip ter se pridruži Itakovcem ob prepevanju hitov in novih skladb Gossipov. Itak!

Več o skupini Gossip:
www.thegossipmusic.com
www.myspace.com/gossipband

Več o Itak Džafest 2010:
http://dzafest.itak.si/

Za Eventim:

Jani Ugrin - avatar

Jani Ugrin / janiugrin.com

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 10.02.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 38 člankov.

Gossip - thumbnail

Gossip