v rubriki dogodki:
.. / / / 09.02.2001

SubSub: DJ Paulette

Prva klubska izkušnja DJ Paulette (pravo ime: Paulette Constable) so bili manchestrski gay klubi, kjer je v začetku devetdesetih pričela piliti svoje veščine na gramofonih. Podpori fantov iz rodnega Manchestra se ima zahvaliti, da danes (šest let po selitvi v London) spada med najbolj iskane ženske DJ-ke, ne samo v Veliki Britaniji, ampak tudi na kontinentu in v Združenih državah.

Priznava, da je imela kot ženska v gay skupnosti določene privilegije, je pa res, da je zato težje prodrla v "straight" klube. Na angleškem severu je imela redne nastope v klubih Hacienda, Home, Paradise Factory, The Boardwalk, Venus, Music Factory in drugih.

Po selitvi na jug in nastopih v razvpitih londonskih klubih Ministry of Sound in Heaven so ji kmalu ponudili sobotne večere v enem najboljših klubov v Angliji - The Zap v Brightonu. Tam je vrtela z legendami housa, kot so Danny Rampling, Farley Jackmaster Funk, Princess Julia, Sister Bliss (Faithless), Eric Powell in Paul Anderson.

DJ Paulette se klubski glasbi posveča tudi, ko so plesišča prazna, saj podnevi opravlja promocijske in A&R dolžnosti za londonsko založbo Azuli; delala pa je tudi za Talkin' Loud in Manifesto, kjer je neumorno promovirala velike izvajalce, kot so Byron Stingily, 4 Hero, Nuyorican Soul, Roni Size/Reprazent in Joey Negro. Poleg tega piše za revije o klubski kulturi DJ Magazine, Ministry in Discoid, za BBC-jev Channel 4 pa je naredila reportažo o lanski Miami Winter Music Conference.

V teh letih je razvila svoj lasten, prepoznaven stil, katerega rdeča nit je deep house, ki ga tu in tam začini z discom in latinom. Ne brani se himničnih vokalov in velikih klubskih uspešnic, kar dokazuje tudi njen prvi mix CD Must Be The Music, ki ga je nedavno izdala za legendarno newyorško house založbo Nervous Records. Ta plošča jo je lansirala tudi na ameriško tržišče.

TaoTech @ SubSub: DJ Paulette (London)
Petek, 16.2.00 od 23.00-7.00

Za TaoTech

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Paulette - thumbnail

Paulette