v rubriki dogodki:
.. / / / 29.08.2004

HeartCore attack #8

V petek, 3. septembra, bodo pred Mladinskim centrom v Celju, s pričetkom ob 19:00, nastopili Kafka, Curse of Instinct in Purification. Kafka so s svojim delovanjem začeli leta 1994 v Genovi.

Pred tem si izkušnje nabirajo v različnih drugih skupinah, katerih zapuščina se kasneje nadaljuje v Kafka. To se pozna predvsem v njihovem začetnem obdobju, v katerem se držijo bolj klasičnih HC/punk smernic. Ta zvok je zabeležen na njihovem prvem izdanem nosilcu zvoka z naslovom Tensione del niente. S časom se njihov zvok spreminja, tako da jih danes lahko označimo kot new school hard core skupino. Leta 2000 so se v sklopu svoje turneje ustavili v Ljubljani, letos pa se predstavlajjo s svojo novo ploščo The will.

Purification prihajajo iz Rima. So skupina prijateljev, ki je sledi straight edge načelom življenja. Leta 1996 so se odločili da naredijo skupino. Po prelomih in preizkušnjah so se obdržali do danes z metalizirano različico straigh edge hard cora.

Začetki Curse Of Instinct segajo v leto 1999, po številnih spremembah v postavi skupine in njenem zvoku, se le-ta končno ustali leta 2003. Fantje igrajo moderen in razgiban melodičen metalcore. Pri avstrijski založbi Burning Season Records so izdali svoj prvi EP, trenutno pa snemajo novo ploščo.