v rubriki dogodki:
.. / / / 09.04.2011 19:14

Jeff Beck bo 28. junija nastopil v Križankah

Legendarni britanski kitarist Jeff Beck bo le štiri dni po svojem 67. rojstnem dnevu - 28. junija 2011 - nastopil v ljubljanskih Križankah. Eden najbolj vplivnih kitaristov na svetu (in poleg Erica Claptona ter Jimmya Pagea eden od kitaristov legendarnih The Yardbirds) poleti prihaja tudi v Slovenijo!

Jeff Beck - biografija

Jeff Beck prihaja iz mesta Wallington v Angliji. Že kot otrok je bil obkrožen z glasbo, saj je bila njegova mati pianistka, doma pa so imeli vseskozi vklopljen radio, na katerem so predvajali od dance do klasične glasbe. Danes je priznani umetnik, ki je v preteklih 40. letih pustil neizbrisan pečat v glasbenih zvrsteh hard rock, jazz fusion, rockabilly in techno.

Leta 1965 je ustanovil skupino The Jeff Beck Group, katere pevec je bil Rod Stewart, basist pa Ron Wood. Po njihovih albumih Truth (1968) in Beck-Ola (1969) so se zgledovali številni hard rockerji. Naslednji Beckov korak je bil ustanovitev mogočnega tria, v katerem sta bila vključena basist Tim Bogert in bobnar Carmine Appice. Turneje so bile vselej velik del Jeffove kariere, njegovi koncerti v živo in virtuozni solo so naredili iz njega legendo.

Leta 2010 se je odpravil na svetovno turnejo, na kateri je predstavljal svoj novi album Emotion & Commotion, za katerega je bil nominiran kar v petih kategorijah na 2011 Grammy Awards. Istega leta pa se je predstavila tudi njegova nova skupina z legendarno basistko Rhondo Smith, ki je prej 10 let sodelovala z glasbenim umetnikom Princeom.

Jeff je v svoji karieri prejel 5 nagrad Grammy in sodeloval s svetovno znanimi glasbeniki, kot so njegov dolgoletni prijetelj Eric Clapton, Stevie Wonder, Joss Stone, ter mnogi drugi. Letos pa je na podelitvi Grammyjev 2010 prejel še 2 nagradi in sicer za naj rock instrumentalni in naj pop instrumentalni posnetek!

Vstopnice

Vstopnice za koncert so že na voljo v predprodaji in sicer po 45.00 €, medtem ko bodo vstopnice na dan koncerta znašale 49.00 €!

-- za Mevent.si

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Jeff Beck / vir: flic.kr/p/8gucwc - thumbnail

Jeff Beck / vir: flic.kr/p/8gucwc