v rubriki dogodki:
.. / / / 03.10.2000

Jack Black in Hellsuckers

Jack Black, za katere je Maximum Rock'n'Roll zapisal, da prihajajo naravnost iz Satanove garaže, so sicer iz New Yorka. Jack Black veljajo za špico med sodobnimi ameriškimi briljantinskimi punkerji, cepljenimi z ravno pravo dozo rockabillyja, kritiki pa jih v svojih ocenah postavljajo ob bok skupinam kot so Supersuckers, Reverend Horton Heat in New Bomb Turks.

Njihova glasba je v osnovi klasičen punk s svojimi tremi akordi, v katerem pa uspevajo pod isto streho združiti prav toliko občutka za klasični rock'n'roll kakšnega Eddieja Cohrana ali Bobbyja Fullerja, kot za hard rockerje tipa Ted Nudget in ZZ Top, legendarne prapunkerje New York Dolls ali razvpite Ramones. Trojka, ki jo sestavljajo kitarist in pevec David Quick, bobnar Lucky Elbel Houston in basist Johnny Katonah je izdala tri plošče - prvi EP z naslovom Got Jack Black You Want It ...Live At CBGB's je izšel leta 1995 za newyorško založbo Deuce Laber, leta 1996 so izdali vinilni 7-inčer z naslovom Money Talk, zadnji CD z naslovom Jack Black (40 minut energičnega punk'n'rolla) pa so izdali leta 1998 za založbo Cacophone Records.

Američane Jack Black bodo na obeh slovenskih nastopih spremljali francoski punk rockerji Hellsuckers, ki med ključne vplive na svojo glasbo štejejo Ramones, Straycats, Supersuckers, Motorhead, AC/CD, Kiss, pivo, viski, dekleta, hitre avtomobile in motorje. Hellsuckers so letos izdali dve plošči - 7-inčer Rock'n'Roll Licence za švicarsko založbo Sheep Records in 12 inčer Everything Sucks Except Rock'n'Roll za Japonsko založbo Revell Yell.

V MKNŽ se bodo predstavili v petek, 6. oktobra 2000, ob 22h.

Jack Black in Hellsuckers bodo dan poprej (v četrtek, 5. oktobra 2000, ob 22h) nastopili tudi v ljubljanskem klubu Orto.

Jack Black web site: www.nytrash.com
Hellsuckers web site: www.hellsuckers.com

Za MKNŽ

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.