v rubriki dogodki:
.. / / / 31.03.2010 10:16

Hercules and Love Affair 16. aprila v Kino Šiška!

Glasbeni prvenec Hercules and Love Affair je leta 2008 po besedah številnih kritikov oživil duh originalnega diska in zvoke housea.

Glasbeni prvenec Hercules and Love Affair je leta 2008 po besedah številnih kritikov oživil duh originalnega diska in zvoke housea, ki so iz njega nastali, ter svet glasbe obogatil s svežim, edinstvenim zvokom. Po besedah The Guardiana »slastna gruvi mešanica klasičnega diska, zgodnjega housa in sodobnega tehna« 16. aprila prihaja v Kino Šiška, ta se bo ta dan spremenila v prizorišče največje disko ekstravagance v Sloveniji.

Štiri disko fanatike, Andyja Butlerja, Antonyja Hegartyja, Kim Ann Foxman in Nomi so po izzidu albuma Hercules and Love Affair zahtevni ameriški kritiki označili za novo glasbeno odkritje.

Tako ime kot zvok Hercules and Love Affair izvirata iz ljubezni do klasike ustanovitelja, DJ-a in producenta skupine Andyja Butlerja. Tako klasike mitov in legend antične Grčije ter Rima kot klasike brezčasnih skladb iz klubov, ki so služile za glasbeno podlago pri evforijah in delirijih njegove adolescence in odraslega življenja, so Andyjev navdih, ki ga udejanja skupaj s tremi prijatelji v skupini Hercules and Love Affair.

Glasbo Hercules and Love Affair pogosto označujejo kot edinstveno mešanico housa, diska in tehna, nekateri v njej vidijo osvežen newyorški disko iz 80. let, medtem pa se člani skupine z žanrom glasbe ne obremenjujejo: »Dobra glasba lahko nosi različne preobleke. Žanr ni pomemben, pomembna je vsebina,« meni Antony, vokalist Hercules and Love Affair.

Kakšna je vsebina njihove glasbe, bo Slovenija lahko prvič slišala 16. aprila ob 21. uri v Kinu Šiška. S koncertom Hercules and Love Affair pa se disko obarvani večer v petek ne bo zaključil, temveč bo le uvod v največji disko žur, ki je kadarkoli zaobjel Slovenijo ...
podrobnosti sledijo!

Vstopnice so na prodaj na vseh prodajnih mestih Eventima od srede, 24. marca dalje.

Več informacij o skupini na www.myspace.com/Herculesandloveaffair.
Attendaj tudi dogodek na Facebooku: http://bit.ly/bqjoAR

Ana Lipovšek - avatar

Ana Lipovšek

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 02.02.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 19 člankov.

Hercules & Love Affair - thumbnail

Hercules & Love Affair