v rubriki dogodki:
.. / / / 28.07.2003

Izštekani Distango

Pred nami je prvi petek meseca avgusta in prvi petek v mesecu pomeni, da se bo dogajalo nekaj izštekanega. Ta petek, 1. avgusta, bo Jure Longyka v studiu 26 Radia Slovenija, od 22.25 dalje gostil mednarodno zasedbo Distango.

Torej Distango, oziroma tango - vroči ples vročih teles in prekipevajočih čustev, naj bo ljubezen, bolečina, strast ali žalost iz vroče Argentine, ki se še posebej prileže v razgretih poletnih večerih in nočeh.

Ne bomo poslušali klasičnega tanga, temveč tango nuevo, ki ga je na začetku dvajsetega stoletja utemeljil argentinski skladatelj in bandoneonist Astor Piazzolla.

Skupino Distango sestavlja pet gojencev Visoke šole za glasbo Franz Lizst v Weimarju in sicer - Poljak Witold Moszynski igra bas, Nemec Henning Ruhe je pianist skupine, iz Slovenije prihajata kitarist Mladen Bucić in harmonikaš Marko Hatlak, pisano zasedbo pa dopolnjuje še Madžar Balint Perjesi, ki igra violino.

Gostje in presenečenja kot vedno bodo - pevki Polona Udovič in Lara Jankovič ter violinista Mojca Križnič in Zdravko Pleše, prisotnih pa bo še nekaj gostov, ki naj zaenkrat ostanejo skrivnost.

Ob raznovrstni paleti tanga lahko v glasbi petkovega poletnega večera pričakujemo še vrsto drugih glasbenih zvrsti, ki jih tako odlični glasbeniki igrajo in obvladajo, ob tem pa bo moč izvedeti mnogo zanimivosti o glasbi in glasbenikih.

Glede na to, da je v Sloveniji tango v zadnjih letih postal izredno popularen, o čemer pričajo tako šole plesa kot tudi 2. mednarodni tango festival v Idriji z vsemi pripadajočimi delavnicami, razstavami in muziciranjem in seveda že tretja slovenska turneja skupine Distango, ste seveda lepo vabljeni k poslušanju, da se še sami prepričate, kaj tako vabi in mami ljudi k poslušanju in oboževanju.

Torej, ta petek zvečer, ob 22.25 na frekvencah Vala 202, pod vodstvom Jureta Longyke. Izštekani Distango!
Prisluhnite.

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.