v rubriki dogodki:
.. / / / 15.03.2005

Urok na Metelkovi

UROK je projekt, ki združuje štiri glasbene skupine (Zmajev rep, No cenzura, Malik in Eternia), ki delujejo v mali veliki Bistrici ob Sotli in se bo v četrtek, 24.3., predstavil v Gala hali na Metelkovi.

Mali, ker premore le okrog 1500 prebivalcev in veliki, ker premore za tako maloštevilno populacijo kar štiri rockovske skupine, ki so posledično nastale z otvoritvijo kluba Metulj, leta 1996. Vse štiri skupine so združene na plošči UROK, ki je nastala pod producentsko taktirko Alda Ivančiča, izdelek pa je neke vrste antologija glasbenega ustvarjanja v Bistrici ob Sotli med leti 1998 in 2004.
Poleg vodilne lokalne zasedbe Zmajev rep, ki je svoj zanimiv jazz-rock slovenski javnosti že približala z izdajo prvenca Ogenj, UROK vsebuje se posnetke mlade skupine No Cenzura, katere najstarejši ćlani komaj že lahko sedijo za volanom, glasbeno pa prisegajo na trse kitarske prijeme v stilu RATM in podobnih zasedb. Naslednji, Eternia so okarakterizirani kot melodično razbijaški trio, ki se spogleduje z različnimi glasbenimi zvrstmi, od emocionalnega hard-cora, indie-rocka, do grungea in metala, zmes vsega pa je avtorska glasba, ki temelji na izvirnosti in homogenosti, ki ponuja tudi drzne odklone od klasične rock zasnove. Malik, četrta zasedba, pa ubira kombinacijo trip-hopa, metala, hard rocka in psihedelije, glasbo dopolnjujejo zanimive filozofsko-religioznime zamisli in manifesti, več o tem pa si lahko preberete na njihovi spletni strani www.skupina-malik.tk.

 - thumbnail