v rubriki dogodki:
.. / / / 12.02.2001

Hound Dog: Jinx

Zagrebško-dubrovniška skupina Jinx oz. Horror Disco Group, kot se sami predstavijo, je nastala leta 1994 in leto kasneje izdala svoj prvi album Sextazy, ki jim je kljub omejeni nakladi (400 kaset) in slabi promociji prinesel status kultne klubske atrakcije. Sledila je dopolnitev zasedbe in leta 1997 pod okriljem založbe Aquarius Records drugi album Second Hand.

Ta je poleg uspešnice Smijem se prinesel odlične komade kot so Vikendboy, Sve se jednom mora vratiti in Čuvar močvara i trava, še nadgrajeni zvok pa je predstavljen na tretjem izdelku Pompei (incl. Na plaži, Koliko suza za tako malo sna, Lava ...). Ta jim je prislužil tudi nagrado RFI za najboljši novi bend iz vzhodne Evrope leta 1998.

Danes Jinxe sestavlja šest glasbenikov - bobnar Berko, basist Samir, pihalca Jordes in Pavlica, klaviaturist Mr. Goody in kitarist, hkrati tudi pisec besedil in glasbe, Coco Mosquito, za mikrofonom pa navdušuje karizmatična pevka Yaya. Izkušnje so si posamezni člani nabirali pri Pips, Chips & Videoclips, Kojotih, Saratogi itd., zdaj pa jim pridejo prav pri ustvarjanju rafiniranih in kompleksnih funky zvokov ter pripravljanju četrtega studijskega albuma, ki bo po besedah C. Mosquita tako kot prejšnji trije mainstreamovska vizija Princea in Lennyja Kravitza.

Kako blizu je z definicijo njihovega sounda, se lahko prepričate to sredo 14.2. v ljubljanskem Hound Dogu.

Tina H. Zakonjšek

Jinx - thumbnail

Jinx