v rubriki dogodki:
.. / / / 17.03.2012 10:18

The Subways, S.A.R.S., Passogigante in Adam, 25. 3. v Kinu Šiška

Koncert skupin The Subways in drugih v nedeljo, 25. 3. 2012 od 19.00 v Kinu Šiška v Ljubljani je neke vrste »predkoncert« letošnjega Rock Otočca, bo pa hkrati zaključek Slovenskega tedna glasbe, ki bo pred tem potekal v Ljubljani.

Ta večer se bo preko slovenske obetavne skupine Adam, nadaljeval z italijansko elektro funky zasedbo PassoGigante, ki bo nastopila na letošnjem Rock Otočcu, nato preko izjemno vroče novejše zasedbe s prostorov nekdanje skupne države - S.A.R.S. do vrhunca večera, ki je bil vrhunec tudi minulega Rock Otočca - skupine The Subways.

Skupina je znana po svoji izredni odrski energiji in pozitivni interakciji z občinstvom. Zelo hitro po izidu njihovega prvenca jih je občinstvo vzelo za svoje in skupina se je začela množično pojavljati na največjih festivalskih odrih.

Njihov hiter vzpon zaznamujejo nastopi na najodmevnejših svetovnih festivalih kot so Reading festival (kar 6-krat!), Rock am Ring, Nova Rock, Glastonbury, Download ter mnogimi drugimi kar kaže na veliko navdušenje organizatorjev in obiskovalcev nad njihovo glasbo in odrsko rock´n roll eksplozivnostjo.

Obeta se res vroč koncertni dogodek, ki bo s poskočnimi ritmi popeljal v novo obdobje Rock Otočca. Vstopnice za koncert v Kinu Šiška, ki so že v predprodaji, so po 18,00 EUR, a v primeru, da kupite paket za 4 dni Rock Otočca, vas bo omenjeni koncertni dogodek stal le dodatnih 10,00 EUR (45,00 EUR skupaj z Rock Otočcem, saj je zdaj cena za 4 dni festivala 35,00 EUR).

The Subways

Angleška alternativna garažna rock zasedba The Subways je bila osnovana leta 2003 in naprej so preigravali skladbe Nirvane ter različne punk pesmi. Zamenjali so nekaj imen, ko pa so se spomnili imena The Subways, so ostali pri temu. Billy iz skupine je dejal:“Eden redkih prostorov, kamor sem lahko ubežal in našel mir v mojem starem mestu Welwyn Garden Cityju je bila podzemna železnica pod cestami in tlemi stavb. Tja sem se zatekal med premori med delom in študijem.”

Izdajali so neštete EP-je in demo posnetke, ki so jih snemali kar doma, kar je bilo za skupino brez finančnih sredstev tudi najceneje. Vse pesmi so naložili na svojo spletno stran www.thesubways.net, po pošiljanju pesmi različnim organizatorjem in Michaelu Eavisu (festival Glastonbury), pa so začeli dobivati ponudbe za nastope na različnih koncertnih odrih in seveda tudi na omenjenem festivalu.

Po tem nastopu, so se začeli vrstiti tudi koncerti drugod, med drugimi na The Carling Weekendu in na Readingu. Z debitantskim albumom Young For Eternity iz leta 2005 (City Pavement & Infectious Records) so osvojili zlato naklado, preko 100 tisoč prodanih izvodov. S prvim singlomOh Yeah so prišli na angleške rock lestvice, in vrata na številne koncertne odre so se jim še bolj odprla.

Kmalu so nastopili kot predskupina Foo Fighters v Manchestru in se pojavili v nekaj prestižnih tv oddajah, med drugimi tudi v Late Night showu s Conanom O’Brienom. Nato je sledil nastop na znamenitem ameriškem festivalu Lollapalooza in povratek na odre – tokrat glavne – na Reading in Leeds festivalih.

Novembra lani so izdali zadnji album z naslovom Money & Celebrity. Producent najnovejšega albuma je Stephen Street, ki je sodeloval z zasedbami kot so Blur, The Smiths, The Cranberries ter Kaiser Chiefs.

Skupina The Subways je znana po svoji izredni odrski energiji in pozitivni interakciji z občinstvom. Zelo hitro po izzidu njihovega prvenca jih je občinstvo vzelo za svoje in skupina se je začela množično pojavljati na največjih festivalskih odrih.

Njihov hiter vzpon zaznamujejo nastopi na najodmevnejših svetovnih festivalih kot so Reading festival (kar 6-krat!), Rock am Ring, Nova Rock, Glastonbury, Download ter mnogimi drugimi kar kaže na veliko navdušenje organizatorjev in obiskovalcev nad njihovo glasbo in odrsko rock´n roll eksplozivnostjo.

S.A.R.S.

Sveže amputirana roka Satrianija ali krajše S.A.R.S. je band, ki prihaja iz Beograda in je bil ustanovljen pred slabimi štirimi leti. Do danes so izdali dva CD-ja, drugega Perspektive predstavljajo na turneji, vendar pa že prav pridno delajo tudi na gradivu za svoj tretji album, ker pravijo, da imajo precej svežih idej.

Glasba skupine S.A.R.S. je svojevrstna kombinacija pop, rock, reggae, hip-hop in blues glasbe, ki se odlično prepleta z elementi tradicionalne srbske folk glasbe.

Njihov najprepoznavnejši hit Budjav lebac jih je ponesel med zvezde na območju Balkana, zato zdaj tudi zelo redno koncertirajo po nekdanji Jugoslaviji. Lani je izšel njihov drugi album Perspektive, sprva samo v elektronski obliki, pesmi z albuma pa ste si lahko brezplačno pretočili z MTV portala, kar je izkoristilo preko 50.000 ljudi.

Veliko pozornosti je bil deležen tudi prvi angažiran single, video z albuma To rade. S.A.R.S. so se zelo uspešno predstavili tudi kot predskupina Elvis Jackson v prepolnih Križankah in so si lani poleti zagotovili vrsto uspešnih festivalih nastopov tako v Sloveniji, kot po celotni ex-YU, med drugim tudi na velikem odru festivala Exit in Rock Otočca. O njihovi priljubljenosti pričajo tudi večmilijonski ogledi njihovih videospotov na Youtubu!

Passogigante

Italijanska skupina PassoGigante je skupina sedmih glasbenikov, ki igrajo groovy funk glasbo, z elementi elektronike, agresivnih sintesajzerjev in trobil. Njihovi koncerti so res polni energije in divji. Nastali so pred 11 leti, nekaj časa pa so uporabljali ime Plebs.

Leta 2009 so nastopili tudi na San Remu 09, spomladi istega leta pa so izdali album"Come fanno gli aereoplani". Poleti leta 2010 so nastopili na številnih koncertih v Italiji, kjer so jih večkrat odlično ocenili, tudi Christian Godano, vokalist Marlene Kuntz.

Lani so PassoGigante izdali novi album z naslovom “Tutti al buio”, kar pomeni: “Vsi v temi. Vsi prehajamo skozi temno obdobje sveta, kar pa lahko prinaša tudi nov, dober začetek. Drži, da rože zrastejo iz zemlje. Zdaj imamo možnost dojeti, kako pomembno je, da smo združeni, kot ena sila, in da se nehamo boriti med sabo.”

Pogosto in radi nastopajo tudi v Sloveniji, saj smo jih lahko videli na Rock Otočcu kar 4-krat in tudi na Kongresnem trgu v Ljubljani. Leto 2012 bo res plodno za skupino, saj predstavljajo svoj novi album, 25. 3. 2012 tudi v Kinu Šiška v Ljubljani.

Adam

Adam je skupina izkušenih glasbenikov, ki so si do sedaj nabirali izkušnje tudi s sodelovanji s kopico priznanih imen na vseh področjih glasbene produkcije, kot so: Big foot mama, Laibach, Dan D, Gušti in Polona, Tinkara Kovač, Srečna mladina, Anavrin, Tide, Društvo mrtvih pesnikov, Katalena, Jadranka Juras

Adam ustvarjajo avtorsko glasbo, pri kateri gre za inovativen pristop k ustaljenim rock obrazcem po glasbeni strani in rahlo spogledovanje pop lirike s poetičnimi parolami v besedilih.

Leto 2011 je bilo pri Adam povsem v znamenju koncertne promocije prvenca Alfa in izida singlov ter videospotov Modrost (na vrhu lestvice glasbene oddaje VideoZid na RTV SLO 2) in v spomladanskem času je izšel Novi svet, ki so ga fantje na svojevrstni, akustični način prearanžirali in k sodelovanju povabili tudi pihalno sekcijo trboveljskih ska legend Red five point star.

Po uspešnih nastopih na večjih pomembnejših festivalih v Sloveniji, kot so: Rock Otočec, Schengenfest, Itak Džafest, Pivo in cvetje, Gora Rocka, Švic, Knap'n'fest, se jim je v spominu najbolj vtisnil nastop na Rock Otočcu, kjer so si oder delili s priznano angleško skupino The Subways.

Zimo 2011/2012 fantje preživljajo predvsem ob aktivnem premlevanju novih zvočnih in vizualnih zamisli ter seveda nadaljevanju koncertne Alfa turneje. Marca pa izide tudi nov videospot "Brez strahu", ki zajema koncertno (live) dogajanje.

Več o tem na spletni povezavi, na prenovljeni spletni strani:
rock-otocec.com/

Poseben kanal z videoposnetki prejšnjih let Rock Otočca:
http://www.youtube.com/user/RockOtocecNM/videos

Cena 4-dnevnih vstopnic za Rock Otočec s koncertom The Subways (in gosti) v Kinu Šiška že 25. 3. 2012 je 45,00 EUR, sam koncert The Subways pa je v predprodaji 18,00 EUR, na dan koncerta 23,00 EURaw.

Predprodajna mesta:

Na spletu: www.rock-otocec.com
VOM (med Čopovo in Nazorjevo v Ljubljani), bencinski servisi Petrola, Hiša vstopnic (City Park), Kino Šiška, Europark (Maribor), Kompasove poslovalnice, LPP, Collegium, Alpetour, poslovalnice Big Banga, e-Študentski servisi, kioski 3DVA, (K)kioski, Hipermarketi Mercatorja, poslovalnice Pošte Slovenije, blagajna Hale Tivoli ...

Internetna prodaja: www.eventim.si in www.vstopnice.com

Telefonska prodaja vstopnic: 01 42 05 000

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

The Subways skupaj s S.A.R.S., Passogigante in Adam, 25. 3. v Kinu Šiška - thumbnail

The Subways skupaj s S.A.R.S., Passogigante in Adam, 25. 3. v Kinu Šiška