v rubriki dogodki:
.. / / / 26.06.2014 11:40

Hrupni večer s Kvelertak v Gala Hali

Skrijte svoje sove, saj bo v Gala Hali v ponedeljek, 7. 7. 2014, vseobsegajoči hrup po Ljubljani povzročala norveška blank'n'roll banda, Kvelertak.

Šesterica čudakov je v relativno kratkem času postala pravi metalski fenomen, saj hrope kar v lastnem jeziku, medtem ko s punk pristopom podira žanrske meje med norveškimi black metalskimi screami in žurerskim rockom.

In to tako učinkovito, da jih je ameriški časnik Rolling Stone posadil na drugo mesto lestvice najboljših metal albumov leta 2013 in Revolver na četrto mesto najboljših albumov lanskega leta, medtem ko jih James Hetfield iz Metallice z navdušenjem spremlja na koncertnih odrih ter to izkušnjo tudi posname. Slovenski publiki bodo prvič predstavili svoja albuma Kvelertak (2010) in Meir (2013), dizajn katerih je oblikoval sam John Baizley, sicer idejni vodja sludge bande Baroness.

Hrupno območje jim bodo pomagali ustvariti lokalni The Hoax Program. Člani ajdovske peterice v svoji glasbi zvočni sliki hardcore-a dodajajo elemente rock'n'roll-a, stoner in math rocka. Nastalo podobo energičnega in podivjanega hardcore'n'rolla, ki je prepričala tudi komisijo Klubskega maratona, obarvajo s kritičnim pogledom na družbeno in politično dogajanje, celota pa je najbolje upodobljena na konec leta 2011 izdanem albumu II, založenem pri Založbi Radia Študent.

Cene vstopnic

  • Prvih 100 kart po 18 €
  • Predprodaja 22 €
  • Na dan koncerta 25 €

Prodajna mesta

  • Eventim
  • Madness (Trubarjeva, Ljubljana)
  • Gala hala
Jernej Vrečar - avatar

Jernej Vrečar

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 08.04.2013 na ŽVPL-u skupaj objavil 26 člankov.

Kvelertak - thumbnail

Kvelertak