v rubriki dogodki:
.. / / / 06.09.2011 11:01

Itak predstavlja festival Itak Džafest 2011!

Itak Džafest bo letošnje leto postregel s čisto pravim urbanim glasbenim festivalom, ki bo 10. septembra našo prestolnico odel v festivalsko preobleko z domačimi in tujimi glasbenimi gosti. Tokrat se bodo na odru ljubljanskih Križank zvrstili regijski glasbeniki ter glasbene zvezde svetovnega formata, ki bodo glasbene navdušence zabavali od popoldneva pa vse tja do poznih večernih ur. Vsi Itakovci si lahko vstopnico zagotovijo po posebni Džabest ceni!

Festivalsko dogajanje v Križankah bodo odprli člani slovensko-finske naveze The Toronto Drug Bust, ki združuje rock, blues, indie in še kaj. Mednarodni portal in radio Somojo je skupino po izidu prvenca »Enfant Terrible« leta 2010 razglasil za rock skupino leta 2010. Festivalsko vzdušje bodo stopnjevali gostje iz Sarajeva Dubioza Kolektiv. V Sloveniji dobro poznana crossover zasedba bo z uspešnicami, kot so »Blam«, »Kokuz«, »Firma Ilegal« in druge, zagotovo navdušila vse, ki so jim všeč poskočni ritmi, začinjeni z družbeno-političnimi temami.

V Sloveniji bomo prvič gostili tudi britansko indie pop skupino The Wombats. Fantje iz Liverpoola so leta 2007 izdali svoj debitantski izdelek, ki je pristal na enajstem mestu britanske lestvice najboljših albumov. Za vrhunec festivala Itak Džafest bodo poskrbeli Editors: njihov debitantski album »The Back Room« je pristal na drugem mestu britanske lestvice albumov, uspešnice »Munich«, »Bullets« in »Blood« pa so jih tako rekoč čez noč izstrelile med največje rock zvezde.

Med izmenjavami nastopajočih na velikem odru Križank bo v značilnih elektronskih ritmih glasbeno vzdušje stopnjeval slovenski duo Danza Macabra, ki bo poskrbel tudi za veličastni zaključek, predviden nekaj po polnoči. 10. septembra bomo tako priča urbanemu festivalu na naših tleh, ki bo Itakovce in ostale glasbofile s trendovskim glasbenim miksom zagotovo navdušil. Itak!

Novosti v programu Itak Flike!

V programu Itak Flike smo za Itakovce in vse ostale sodelujoče pripravili nova presenečenja: odslej lahko Itak Flike vnovčijo za privlačne nagrade in vstopnice za koncerte in festivale! V naboru nagrad in vstopnic je vedno na voljo vrsta zanimivih nagrad in izdelkov ter vstopnice za vse najbolj priljubljene dogodke in festivale pri nas in v bližnji okolici.

Uporabniki lahko Itak Flike zbirajo z uporabo mobilne aplikacije Dogaja.Itak ali v Facebook aplikaciji Naredi svoj bend 2, že v mesecu juliju pa bomo pripravili tudi nove izzive, ki bodo zbiranje Itak Flik še olajšali, Flike pa bo mogoče zamenjati tudi za vstopnice za festival Itak Džafest 2011!

Itak presenečenj seveda s tem še ni konec! Spremljajte www.itak.si, Itak na Facebooku in Itak na Twitterju!

-- za Itak Džafest!

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Itak predstavlja festivalski spektakel Itak Džafest! - thumbnail

Itak predstavlja festivalski spektakel Itak Džafest!