v rubriki dogodki:
.. / / / 21.05.2003

Hic Et Nunc na Orto Festu - 28.5.2003

Odlična vrhniška zasedba, ki že od svojega prvenca Hic et nunc leta 1995 navdušuje sicer redke oboževalce v Sloveniji in je z odliko opravila koncertno turnejo po ZDA, se ob izidu četrte plošče Manitu pripravlja na dokončno osvojitev Slovenije. Ena od postaj bo naslednjo sredo tudi sloviti Orto klub, trdnjava rock'n'rolla.

Hic et nunc so na prvih dveh ploščah - Hic et nunc (1995) in Lava (1997) stregli z mešanico hrupnega rock'n'rolla, prepojenega z blues prizvokom, kjer sta bila v ospredju predvsem glas Saša Solaroviča in zvok njegovih orgel.

Sledil je preobrat - Sašo je skupino zapustil in trio brez klasičnega pevca je leta 1998 izdal singl ploščo Howling monkeys' blues, kjer je bilo obilo hrupa in zelo malo bluesa, več kot očitno pa je manjkal tudi prodoren vokal. Slednjega so našli pri Brunu Subiottu, izvrstnem pevcu, ki je obenem tudi frontman in potemtakem figura, ki jo je skupina potrebovala.

Rezultat lahko preverite na plošči Manitu ali pa si pomagate z uspešnim videospotom Death in the desert. Obilo informacij o skupini lahko dobite tudi na spletni strani hicetnunc.zrcalo.si, kjer je na voljo dovolj avtobiografskih podatkov, slik, besedil in tudi nekaj skladb v formatu mp3.

Toplo pa priporočam, da si jih ogledate v živo, priložnost imate že 28. 5. v ljubljnskem Ortu. Vabljeni!

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Hic Et Nunc - thumbnail

Hic Et Nunc