v rubriki dogodki:
.. / / / 05.09.2003

Izštekani Aleš Hadalin

Aleš Hadalin je osamljeni hodec po prostranstvih človeškega glasu. Na vsakem koraku v svoj opus vnaša nove žanre in v svoj arzenal nove tehnike petja. Vsakič sodeluje z drugimi vrhunskimi glasbeniki, vsakič se spoprime z drugo vejo umetnosti. Najmočnejši pa je vselej v trenutku, ko razpre grlo in spusti na plano svoj močni, hrapavi, markantni, rahlo umazani, nenadkriljivi glas.

Za besedo mu pri tem še zdaleč ni vseeno, vedno izusti kakovostno. Ali pa nobene in zvok z užitkom razbremeni neposrednih pomenov. V oddaji IZŠTEKANI je Aleš gostoval že večkrat. Kot pevski solist pred dobrimi sedmimi leti, kot član skupine Tantadruj pred dobrimi petimi, kot izvajalec Ježkovih songov pred štirimi in nazadnje letos spomladi kot posebni gost na nastopu Katalene.

Nedavni izid plošče Kako lepo je pa je povod za to, da Alešu znova namenimo celovečerno solistično oddajo. V kateri bo on tisti, ki bo izbiral svoje goste. To bodo njegov česti sopotnik pianist Joži Šalej, trboveljski harmonikar Franci Vrtačnik in enako samosvoja pevka Uršula Ramoveš, katere ploščo Na sunčn dan sm se z beciklam pelu je Aleš letos produciral.

Repertoar? Poseben, kajpada, izštekane poslastice so tudi tokrat zagotovljene. Slišimo se v petek 12. septembra ob 22.25 na frekvencah 2. programa Radia Slovenija - Vala 202. Kaj še prinaša izštekana jesen? Oktobra olajšane The Stroj ter novembra akustičnega Zorana Predina z Živimi legendami.

Ales Hadalin - thumbnail

Ales Hadalin