v rubriki dogodki:
.. / / / 06.06.2000

Iščemo nove obraze za nove slovenske filme

Pod zgornjim naslovom sta si ob filmu Notting Hill slovenski kinodistribucijski hiši Fivia iz Vojnika ter Fun iz Ljubljane pod generalnim pokroviteljstvom Mercatorja zamislili promocijsko akcijo, ki se navezuje na dejstvo, da so zadnji uspešni slovenski filmi (Burgerjev V leru in Hočevarjev Jebiga) gradili tudi na malo znanih, a zanimivih in prepričljivih novih obrazih.

Akcija bo potekala v največjih Mercatorjevih nakupovalnih centrih:

V Mariboru v torek, 6.6.
v Murski Soboti v petek, 9.6.
v Kopru v sredo, 14.6.
v Novem Mestu v petek, 16.6. in
v Ljubljani v petek, 23.6.

Vse prireditve bodo ob 18. uri.

Na vsaki od prireditev bodo izmed prijavljenih in pod budnimi očesi žirij, v katerih bodo sedeli predvsem mlajši slovenski režiserji in filmoljubci, izbirali tiste, ki bi se utegnili dobro znajti pred filmsko kamero. Vsaka prireditev bo dobila svoj zmagovalni par (moški in ženski obraz) na finalu v Ljubljani pa bodo izmed vseh finalistov izbrali tista dva, ki se bosta pojavila v novem projektu režiserja Mihe Hočevarja (letos je polnil dvorane z Jebiga). To bo prva nagrada. Sicer pa bodo vsakokratne finaliste in končna zmagovalca ob generalnem pokrovitelju nagrajevali tudi drugi partnerji promocije. Labod bo zmagovalca oblekel od glave do peta, Krka ju bo založila s paketi svoje kozmetike, Fun in Fivia pa bosta vse udeležence izborov založila s kompleti vstopnic za njune filmske uspešnice. Udeleženci iz vse Slovenije so se za prireditve v posameznih mestih že prijavili.

Na vseh prireditvah bodo nastopili novomeški rockerji DAN D, ki so v zadnjem času plezali po slovenskih glasbenih lestvicah tudi s skladbo Dej mi mal ljubezni - slovensko inačico Gimme some Loving, ki se pojavlja tudi v filmski uspešnici Notting Hill.

Za Fivia in Fun Film

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.