v rubriki dogodki:
.. / / / 29.08.2002

Noč v stari Ljubljani

Kot je že v navadi vsak zadnji avgustovski vikend, bo tudi ta vikend čas za Noč v stari Ljubljani, ki se bo dogajala v petek 30. in v soboto 31. avgusta. Tako boste v strogem središču lahko videli balet La Vie, Ritem Planet, Donske Kozake, Andraža Hribarja s skupino, Rok'n Band in druge.

Prav zanimivo je, da je novica o Noči v stari Ljubljani v našo redakcijo prišla prvič, zato vam jo z veseljem sporočamo. Povedal pa bi rad tudi, da je poleg "glavnih zvezd" na Prešernovem trgu še dosti dogajanja, tako ŽVPL namesto obiska Ritem Planeta ali zasedbe Game Over predlaga sledeče:

Na Mestnem trgu se bodo dogajale drame, okoli 21.00 pa bo čas za jazz bende (v petek Alenka Godec in Jazz Club Gajo kvartet, v soboto Green Town Jazz Band). Če že komaj čakate Game Over na Prešercu v petek (osebno si raje pošljem metek v glavo), vas bodo na Kongresnem trgu razveselili Silence, Donski kozaki iz Rusije in Van Gogh iz Juge.

Dogajanj po mestu še mnogo, tako na Jurčičevem trgu v petek opozarjamo na koncert Soddihe, bolj klasično navdahnjeni si v soboto v Cerkvi sv. Jožefa ogledajo Gregorijanski koral, sobotno vzdušje pa bodo na Kongresnem trgu in okolici popestrile še vragolije na kolesih, tekmovanje s peščeno žogo, mladi telovadci na bradlji, skoki v Ljubljanico, poslikava teles (bodypainting). Celoten program najdete na spletni strani www.stara-ljubljana.net.

Skratka: spet bo pestro, gneča sigurno bo, če jo vreme ne bo zagodlo ...

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Noc v stari Ljubljani - thumbnail

Noc v stari Ljubljani