v rubriki dogodki:
.. / / / 03.06.2009

Jacinto Canek v klubu Gromka

Vzemimo osnovo hard cora, mu dodajmo ščepec metala, vse skupaj začinimo z etno glasbo evrope in mediterana, po vrhu potresemo s tadicionalnimi tolkali ter pihali in dobimo glasbeno eksplozijo, ki sliši na ime Jacinto Canek in bo v četrtek, 4. junija na ogled v klubu Gromka na Metelkovi.

Sedemčlanski kolektiv Jacinto Canek, ustanovljen leta 2002, prihaja iz Verone. Čeprav je v njihovih komadih čutiti pridih orienta in balkanskega melosa, jih ravno težkozvočne kitare in predirljiv, hreščeč vokal ločuje od tipičnih gipsy bendov. Še več, širok spekter izbranih glasbenih žanrov onemogoča, da bi bend zapakirali v določeno zvrst, vsekakor pa tvori nalezljiv dinamičen adrenalinski zvok, ki v trenutku osvoji poslušalca.

Prvi promocijski CD plošček, ki je bil pozitivno recenziran od najpomembnejših glasbenih časopisov in portalov v Italiji, so izdali leta 2003 - v lastni produkciji in v distribuciji pod neodvisno znamko. Leta 2006 se je pesem Gallegio Leggero pojavila na BuzzLighter kompilaciji (Shuteyerecords, Atlanta), istega leta pa posnamejo tudi video za pesem Mio Nonno z Margarito Jimeno iz New Yorka, ki trenutno dokončuje dokumentarec Gogol Bordello non-stop. Leta 2007 se znajdejo v finalu treh najpomembnejših nacionalnih programov v tekmovanju mladih bendov v Italiji (Primo Maggio Tutto l’Anno, Sziget Festival in Heineken Jammin’ Contest), takoj za tem pa izdajo svoj prvi album Banditi v distribuciji najmočnejše italijanske neodvisne znamke CinicoDisincanto. Lani so po Balkanu navduševali publiko kot predskupina sedaj že kultnih Kultur Shock, tokrat pa se v Gromki ustavljajo sami.

Pred in po koncertu bosta za vzdušje skrbela N'Toko & Shekuza (Moveknowledgement).

Vstopina: 5 €

Za Klub Gromka

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Jacinto Canek /vir: Gromka - thumbnail

Jacinto Canek /vir: Gromka