v rubriki dogodki:
.. / / / 22.04.2003

K4: Cancel in D-fact

V četrtek bo zagrmelo v K4, tja namreč prihajajo ljubljansi hip-hop & crossoveraši Cancel in primorski nu metal crossoveraši D-fact, skupini ki sta v zadnjih mesecih s svojima prvencema dodobra pretresli slovensko glasbeno sceno. V četrtek, 24.4.2003 ob 21.00, klub K4.

Cancel so bili kamen spotike (v času pred referendumom za vstop v NATO) za zagovornike NATA in kroge, ki so se borili proti ANTI-NATOvski propagandi. Medtem ko videospot za prvi single Nekaj Narobe zaseda tako državne kot lokalne televizijske ekrane in je že četrti teden trdno zasidran pri vrhu naše najbolj gledane videospotničarske oddaje, album s svojo kritičnostjo in konkretnostjo, brez dlake na jeziku kritizira slovensko državno vodstvo in opozarja na napake naše družbe.

Cancel (dobitniki Bumeranga 2000 za up leta) so že od leta 1998 ena od vodilnih slovenskih skupin urbanega crossoverja; unikatne zmesi metala in hip-hopa. Odmevnejši koncerti: predskupina Public Enemy (Hala Tivoli), Asian Dub Foundation (K4), Voodoo Popeye (K4), Street Explosion ...

D-fact je band, ki je zmagal na natečaju Kdo bo osvojil Triglav, ki jih je od relativno majhnega in nepomembnega banda, zavihtel na oder domače slave. Crossover in nu-metal, ki temelji na ritmični osnovi močnih kitarskih prijemov razširjenih čez hip-hop dimenzije. Trenutno na slovenski turneji predstavljajo album Čas (Dejan Radičevič).

Več o skupini najdete na www.d-fact.net.

Cancel in D fact - thumbnail

Cancel in D fact